Tijgerbalsem lifehacks: 10 manieren om het te gebruiken

Tijgerbalsem kent iedereen, maar wist je dat deze natuurlijke wondercrème een must, oftewel lifehack is voor in ieder huishouden. Vroeger werd de naar menthol ruikende zalf voor alles en nog wat gebruikt , maar tegenwoordig kennen we het alleen als zalf tegen spierpijn.

 

Tijgerbalsem is uitgevonden door een Chinese kruidendokter gemaand Aw Chu Kin in 1870 en is in in Azië al eeuwen bekend om zijn wondere werking. Daar gebruikt men de tijgerbalsem onder andere bij hoofdpijn, muggen- en insectenbeten en jawel winderigheid.  Op welke 10 manieren kun je tijgerbalsem allemaal gebruiken? Bekijk alle 10 de lifehacks hieronder.

Tijgerbalsem lifehacks: 10 manieren om het te gebruiken


1. Tegen hoofdpijn

Tijgerbalsem heeft een verzachtende werking door de sterke menthol geur, wat ook helpt tegen hoofdpijn. Smeer een beetje op je slaap en je hoofdpijn trekt sneller weg dan je denkt. 

2. Verfvlekken

Net als nagellakremover is ook tijgerbalsem een wondermiddel tegen verfvlekken op je handen. Smeer er wat tijgerbalsem op en veeg het er zo af met een doekje.

3. Ongedierte tegenhouden

Niet alleen de geur van citroen helpt tegen ongedierte, ook tijgerbalsem houdt de kleine insecten tegen. Heb je veel last van ongedierte, smeer dan wat tijgerbalsem op de plekken waar ze binnen komen. De sterke geur van de zalf houdt ze tegen.


4. Muggenbulten

Last van jeukende muggenbulten? De menthol in de tijgerbalsem heeft een licht verdovend effect, zodat je de insectenbeten minder gaat voelen.

5. Pijnlijke voeten

Ook pijn aan je voeten wordt een stuk minder als je er wat tijgerbalsem op smeert. Handig voor de avondvierdaagse of Dam tot Damloop ieder jaar.

6. Muffe kleding

Je kleding kan nogal snel mug gaan ruiken. Maar vanaf nu niet meer. Zet een open potje tijgerbalsem in je kledingkast en je kleding en schoenen zullen weer lekker fris ruiken.


7. Spierpijn

Dit is de enige werking van tijgerbalsem die wij al kenden: het helpt tegen gewrichtspijn of spierpijn.

8. Zweetlucht

Een zweetlucht is niet altijd fijn, vooral niet als je helemaal niet hebt gesport. Met een beetje tijgerbalsem op de plekken waar je stinkt, kun je de zweetlucht een beetje verbloemen. De sterke mentholgeur helpt je lichaamsgeur te neutraliseren.


9. Een verstopte neus

Heerlijk tegen een verstopte neus. Tijgerbalsem laat je neus weer opengaan, waardoor je weer normaal adem kunt halen. Een beetje onder je neus doet wonderen.

10. Een zere keel

Een laatste manier om tijgerbalsem te gebruiken is tegen keelpijn. Smeer de balsem op je keel en je merkt dat je beter kunt ademen.

Heb jij nog een goede tip? Deel hem met ons door ons te taggen op Facebook of Instagram