IKEA Hacks: 10x een ode aan 50 jaar IVAR

Het IVAR opbergsysteem van Ikea is jarig. De klassieker staat al vijftig jaar in vele huizen en daarom brengen wij een ode aan de beroemde IVAR door middel van onze top 10 Ikea hacks. 

Je kunt de kast op ontzettend veel manieren in elkaar zetten en stijlen doordat de IVAR stellingkast door de jaren heen steeds meer onderdelen erbij heeft gekregen. Niet gek dus dat wij makkelijk een top 10 konden maken uit de vele honderden Ikea hacks. Geef de kast een kleurtje, zet er gouden pootjes onder of gebruik alle onderdelen en maak een geweldigen wandkast. Kijk snel hieronder!

IKEA Hacks: 10x een ode aan 50 jaar IVAR


1. Zwevend kastje: Maak of koop een paar leren handgrepen en hang de IVAR op aan de muur. Hang hem een stuk boven de grond zodat hij lijkt te zweven. Dit doet ruimtelijk aan. (via Decoralinks)


2. Dressoir: Een dressoir kun je ook makkelijk de de IVAR kast maken. Hang er een aantal naast elkaar op en je hebt binnen no time een dressoir. Leg er een werkblad van natuursteen op of een houten plank die je wit schildert. Dit geeft een chic effect. (via Ikea)


3. Zwart en strak: Je ziet bijna niet meer dat dit gewoon een hele simpele Ikea kast is. Met een zwart kleurtje en zilveren pootjes eronder krijgt de kast een geraffineerde look. (via Craftifair)


4. Studentenkamer: De IVAR is de ideale kast om te gebruiken in een studentenkamer of een andere kamer dat veel opbergruimte nodig heeft. Je kunt hem op veel manieren in elkaar zetten en voor verschillende dingen gebruiken, zoals hier als kledingkast/boekenkast/beautykast. (via Ikea)


5.  Kleur op kleur: Het is dé interieurtrend van nu; schilder je meubels in dezelfde kleur als je muur. Wij zijn fan. (via Fixaodona)


6. Zwarte keukenkast: Het lijken lockerkasten, maar het is de IVAR. Een zwart likje en andere deurtjes doet al snel wonderen. Je tovert het simpele opbergsysteem op deze manier snel om in een perfecte opbergkast voor in de keuken. (via Ikea)


7. Witte locker: In het wit zien de look-a-like lockerkasten er al net zo mooi uit! (via Live themma)


8. Zwarte kast: Heb jij nog geen goed opbergsysteem gevonden voor in de hobbykamer? Met de IVAR kast kun je alle kanten op. Rechts op de foto zie je hem in zijn simpelste vorm en links op de foto is hij gestyled met zwarte lockerdeuren en laatjes. (via Ikea)


9. Knutselkastje: Weer zo’n kastje in dezelfde kleur als de muur, zo mooi. Binnenin hang je een pegbord op voor al je knutsel materialen en de binnenkant van de deur schilder je met krijtverf voor lieve berichten. (via Ikea)


10. Keukenkast: Wie durft? Het is gewaagd, maar alle kastjes in een andere kleur schilderen ziet er toch zo leuk uit. Probeer ze wel in een kleurtoon, zoals grijs/blauw te schilderen voor ene rustig effect.  (via Ikea)

Heb je ook zo’n toffe DIY, laat het ons zien op Instagram door ons te taggen in je foto + #hoemaakikdat