Zo maak je je eigen DIY homemade Nutella

Gek op Nutella? Dan word je vast blij van dit homemade Nutella recept van Little Spice Jar. Deze DIY Nutella maak je helemaal zelf met maar zeven ingrediënten en in minder dan 30 minuten. Word je blij van toch.

En wist je dat je deze homemade Nutella wel een maand lang kunt bewaren, tenminste als hij dan nog niet leeg is natuurlijk. Nieuwsgierig hoe je hem maakt? Scroll dan snel naar beneden.

Zo maak je je eigen homemade DIY Nutella

Welke ingredienten heb je nodig?

  • 8 gram hazelnoten
  • ½ theelepel vanille
  • ¼ theelepel zout
  • ⅓ – ½ kop poedersuiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 6 oz semi-zoete chocoladerepen
  • 1 eetlepel olie (notenolie, zoals amandel-, hazelnoot-, zonnebloem-, of kokosnootolie is het beste)

Hoe maak je deze DIY nutella?

1. Plaats een rek in het midden van de oven en verwarmen de oven voor op 180ºC.

2. Leg de hazelnoten op een bakplaat en verspreid ze. Bak ze 10-12 minuten of tot ze licht bruin zijn. Haal de ovenplaat er na 5 minuten uit schud de noten nog even goed. Laat ze nu 10 minuten afkoelen voordat je verder gaat.

3. Leg de hazelnoten op een keuken of een handdoek en wrijf krachtig met je handen of op een glad oppervlak om de huid van de noten los te maken. Als sommige vellen niet loskomen is dat niet erg.

4. Smelt de chocolade nu in de magnetron. Stop de magnetron na  20 seconden en roer erin tot de chocolade smelt. Dit duurt ongeveer 40 seconden.

5. Voeg de hazelnoten toe aan een voedselverwerker en laat de processor 2-3 minuten draaien of tot er een gladde glanzende pasta vormt.

6. Voeg de vanille, zout, cacaopoeder, gesmolten chocolade en ⅓ kopjes poedersuiker toe voor minder zoete Nutella en ½ kop voor wat zoetere Nutella. Laat de voedselverwerker nu 1 ½ – 2 minuten draaien terwijl je langzaam de olie erin gooit.  Houd er rekening mee dat de Nutella wat waterig is als de machine stopt, maar het zal dikker worden als het afkoelt.

6. Plaats de Nutella in een maisonjar en je kunt hem een maand lang op kamertemperatuur bewaren.

(via Little Spice jar)

Psttt… meer lekkere chocolademelk recepten? Wat dacht je bijvoorbeeld van warme chocolademelk met rode wijn.