Recept Sinterklaas avond: Speculaasmijters met noten

Jahoor, daar hebben we weer zo’n lekker Sinterklaas recept om zelf te maken. Deze mijters van speculaas zijn om te smullen en ook nog eens zo in elkaar gepiept. 

Worden de speculaasjes vooral door de kinderen gegeten, laat de grote noten er dan voor de zekerheid uit. Lees snel mee en maak voor vanavond (en de rest van de week) nog snel dit Sinterklaas recept

Sinterklaas recept: Speculaasmijters met noten

img_006843_445x297_jpg

Wat heb je nodig voor dit Sinterklaas recept

250 g volkorentarwebloem (pak 1 kg)
1 tl bakpoeder
1 bakje koek- en speculaaskruiden (20 g)
120 g donkerbruine basterdsuiker
150 g koude boter
1 ei (gesplitst)
2 el pijnboompitten
2 el garneeramandelen
2 el hazelnoten
10 pecannoten
Zet deze ingrediënten op mijn lijst
Keukenspullen
bakpapier, deegroller

Hoe maak je dit lekkere Sinterklaas recept

1. Meng de bloem, het bakpoeder, de kruiden, de suiker en een mespunt zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor. Voeg het eiwit toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm een bal en leg in vershoudfolie 1 uur in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van 1/2 cm dik. Snijd er mijters uit en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Versier met de noten en bestrijk met de eidooier. Bak in ca. 15 min. gaar.

(via Albert Heijn)

Nog een lekker Sinterklaas recept? Volg ons op Pinterest en Instagram