Warme winter tip: Rode wijn x warme chocolademelk recept

De twee dranken die jouw lichaam verwarmen zodra ze je lippen aanraken zijn rode wijn en warme chocolademelk. Hoewel ze je beide warm maken, zijn ze twee totale tegenpolen. Hot chocolat brengt je in gedachten naar de schaatsbaan waar je als klein meisje iedere winter te vinden was, terwijl rode wijn je je herinnerd aan dat romantische avondje met je vriend. Maar dankzij Kylie Mitchell van Imma Eat That hoeven we niet langer te kiezen tussen deze twee.

Warme chocolademelk met rode wijn is het beste recept voor de koude winterse dagen die eraan zitten te komen. En het tweede voordeel is dat de drank heel makkelijk te maken is.

DIY warme chocolademelk met rode wijn

red-wine-hot-chocolate-5

Wat je nodig hebt zijn melk (1 1/2 kopjes), rode wijn (1 kopje) en pure chocolade stukjes (1/3 kop). Dit is goed voor 2 kopjes.

Hoe maak je de warme chocolademelk met rode wijn?

Verwarm de melk en de chocoladestukjes in een pan. Als de chocolade gesmolten is, voeg je er de wijn bij en roer je tot de drank goed heet is. Giet het in een mok en serveer het met een dot slagroom en cacaopoeder of kaneelpoeder.

Drink niet te snel, de drank is nogal heftig. Kies bijvoorbeeld voor kleine kopjes in plaats van een grote mok.

(via Imma Eat That)

Heb jij ook een lekker DIY recept? Stuur ons dan een berichtje via info@howtomake.nl met jouw recept en wie weet plaatsen we hem op de site!