Surprise maken: Stoere robot

Nog maar een paar dagen en dan is het Sinterklaas. Dat betekent veel cadeautjes, maar ook nog even stress. De surprises zijn namelijk nog niet af of überhaupt nog niet gemaakt. We kennen het, de surprises uitstellen tot het laatste moment. Maar don’t worry. Wij zijn er tot de rescue, want we geven graag last minute surprise tips.

Deze robot is zo’n last minute surprise. Je maakt hem namelijk met bijna alleen maar spullen maakt die je waarschijnlijk al in huis hebt liggen. Lees snel mee.

Surprise robot zelf maken

tips_surprises_sinterklaas_robot_2

Dit heb je allemaal nodig om de surprise robot te maken

– Groot leeg pak, bijvoorbeeld een cornflakes-verpakking
– Lege conservenblikjes: één grote (hoofd), twee smalle (benen) en twee platte (voeten)
– 2 deksels met ontsluitlipjes van conservenblikjes
– Lege keukenrol
– Pannenschuursponsjes
– Kroonkurken, doppen en ontsluitlipjes
– Opplakoogjes
– Blauw papier
– Aluminiumfolie
– Chenilledraad
– Schaar, sterke lijm, plakband

Hoe maak je deze surprise?

1. Voor het lijf: Doe het cadeautje in het lege pak. Wikkel dit in blauw papier. Verpak doppen in aluminiumfolie en plak deze ‘knoppen’ op de voorkant.

2. Voor de nek: Pak de keukenrol in blauw papier in. Knip de rol aan één kant rondom een klein stukje in. Vouw dat gedeelte naar buiten en plak boven op het lijf. Misschien moet je ’m iets inkorten.

3. Voor het hoofd: Maak op het grote blik ogen van kroonkurken en plak daarin opplakoogjes. Maak van doppen de neus en mond. En van ontsluitlipjes de oren. Versier de bovenkant met chenilledraad.

4. Voor de armen: Rek de pannenschuursponsjes uit. Hang er met behulp van de ontsluitlipjes de deksels van de conserven­ blikjes aan (pas op kunnen wat scherpe randjes hebben): dit zijn de handen. Gebruik eventueel nog een touwtje. Plak de sponsjes tegen het pak aan.

5: Voor de benen: Plak de smallere blikjes op de platte blikjes. Plak die aan de onderkant op het lijf.

(via Bol.com)

Wil je nog meer tips om last minute Sinterklaas surprises te maken? Volg ons dan op Pinterest en Instagram voor meer surprise ideeën.