Sinterklaas recept: Kruidnoten pudding

on

Oe lekker hoor, al die pepernoten, speculaaskoeken en andere heerlijke zoetigheden. Wij zijn niet alleen gek op Pakjesavond vanwege de cadeautjes, maar ook vanwege de spijzen. Wat is jouw favoriete Sinterklaas recept?

Onze favoriet van dit jaar is deze Kruidnoten pudding met amaretto en speculaaskruiden. En de chocoladepepernoten en misschien wat chocoladesaus als garnering maakt dit Sinterklaas recept het helemaal Pakjesavond ready. Bekijk hieronder snel de how to. 

Sinterklaas recept: Kruidnoten pudding

Wat heb je nodig om dit Sinterklaas recept te maken?

1 grote puddingvorm
huishoudfolie
10 g gelatine (6 blaadjes)
80 g water 1 ½ tl speculaas/koekkruiden
50 g kristalsuiker + 5 el
1 ei
4 eidooiers
45 g amaretto
250 g kleine kruidnootjes
500 ml slagroom
eventueel (chocolade) kruidnoten & slagroom voor de garnering

Hoe maak je dit Sinterklaas recept te maken?

Tijd: 30 minuten bereiding, 1 dag wachten

1. Week de gelatine in 80 g koud water in een kommetje.
2. Meng de speculaaskruiden met 50 g kristalsuiker.
3. Klop het ei, de eidooiers en de speculaaskruiden-suiker au bain-marie op tot een romige crème.
4. Zet de kom met het eimengsel op je werkblad en klop het mengsel koud.
5. Plaats het kommetje met het water en de gelatine in de magnetron en verwarm dit ongeveer 25-30 seconden op vol vermogen, tot de gelatine gesmolten is. Roer even goed door. Je kunt de gelatine ook op laag vuur in een pannetje verwarmen tot deze is gesmolten.
6. Spatel de gelatine door het eimengsel en spatel er dan de amaretto door.
7. Klop de slagroom met 5 eetlepels suiker stijf.
8. Giet een gedeelte van het eimengsel bij de slagroom en spatel dit er luchtig doorheen.
9. Spatel vervolgens de rest van het eimengsel er door, tot alles goed gemengd is.
10. Spatel tenslotte 250 g kleine kruidnootjes door het mengsel.
11. Spoel de puddingvorm om met koud water en schep het mengsel erin. Strijk de pudding glad.
12. Dek de vorm af met wat huishoudfolie en laat de pudding 1 dag rusten in de koelkast, om op te kunnen stijven en om de smaken goed op elkaar te laten inwerken.
13. Stort de pudding door de vorm even in heet water te houden, er dan een omgekeerde platte schotel/bord op te leggen en ze samen om te draaien.
14. Verwijder daarna de puddingvorm.
15. Versier de pudding eventueel met wat (chocolade) kruidnoten en opgeklopte slagroom.

(via Zoet en verleidelijk)

Heb jij ook zo’n lekker Sinterklaas recept gemaakt? Volg ons dan op Instagram en tag ons in je foto + #hoemaakikdat.