Sinterklaas DIY: Maak je eigen Sinterklaaskrans

Iedere feestdag een andere krans aan de deur? Yes please! Dus ook met Sinterklaas maak je een echte Sinterklaaskrans. Gevuld met stro, kleine cadeautjes, mini jute zakken en zelf kleine Pietjes. 

Sinterklaas draait niet alleen om surprises maken, ook je huis Sint proof versieren hoort erbij. En dat doe je heel simpel met deze echte Sinterklaaskrans.

Sinterklaas DIY: Maak je eigen Sinterklaaskrans

Dit heb je nodig om de Sinterklaaskrans te maken

  • Piepschuim krans
  • Touw (rood/wit gekleurd en katoenen touw)
  • Raffia of stro
  • Decoratiemateriaal, zoals balletjes, kleine pakjes, mini zak van Sint, klomp etc
  • Sterke lijm

Zo maak je de krans

1. Wikkel om je piepschuim krans de raffia of het stro heen en zet dit vast met touw. Het touw wikkel je om de krans heen en knoop je op sommige punten vast, zodat het stro goed blijft zitten.

2. Wikkel daarna nog het rood-wit gekleurde decoratietouwtje stevig om de krans heen. Zo zet je het stro goed vast op de krans en zorg je voor houvast voor de decoratie, zoals koperen draadballetjes, klompjes, kleine cadeautjes en andere accessoires.

3. Bevestig  als laatste al je leuke decoraties aan de touwtjes vast. Hang hem nu op aan de deur of zet hem op tafel met een mooie kaars erin (wel een kaars in pot)

(via Blokker)

Nog meer ideeën om je huis te versieringen voor Pakjesavond? Wat denk je bijvoorbeeld van een echte pepernotentafel of Sint en Piet servies?