Sinterklaas chocolade zelf maken

Al het lekkere strooigoed, overgoten met chocolade is toch wel het lekkerste toetje dat we kunnen bedenken. Gelukkig dat Carola, van Carola bakt Zoethoudertjes, het ons makkelijk maakte en alvast even een recept in elkaar knutselde om deze feestelijke Sinterklaas chocolade zelf te maken.

Je kunt dit recept gezellig met je kinderen maken dit Sinterklaasweekend. Laat ze de snoepjes uit kiezen en zelf in de chocolade drukken. Of laat ze ieder hun eigen chocoladereep maken.

Sinterklaas chocolade maak je gewoon zelf

Sinterklaas chocolade maken
Wat heb je nodig om deze chocolade te maken?

– 400 gram pure chocolade in stukjes
– Snoepgoed 

Hoe je deze chocolade maakt?

1. Smelt de chocolade au bain marie.
2. Is de chocolade gesmolten? Vul dan een ovenschaal met bakpapier en giet daar de chocolade in.
3. Strooi daarna snel het snoepgoed eroverheen zodat het vast gaat zitten in de chocolade. Een paar uur in de koelkast of in de vriezer laten harden en je kunt de chocolade lekker oppeuzelen. 

(via Carola bakt zoethoudertjes)

Heb jij ook een toffe traktatie tip? Deel hem met ons op Instagram door ons te taggen in je foto + #hoemaakikdat.