Sinterklaas recept: Sint en Piet cake cadeautjes

Wil je een lekker en uniek Sinterklaas recept maken voor pakjesavond, dan hebben wij heel veel ideeën voor je. Van Sint en Piet speculaaskoekjes tot zelfgemaakte chocoladeletters en pepernotenijs. En wat dacht je van deze leuke cake cadeautjes mét echte strik. 

Met wat geduld en heel veel lekkers heb je vanavond heel veel kleine pakjes om lekker op te smikkelen. Scroll snel naar beneden voor het recept.

Sinterklaas recept: cake cadeautjes

img_075155_890x594_jpg

Wat heb je nodig voor het Sinterklaas recept

1 sinaasappel (schoongeboend)
100 g boter (op kamertemperatuur)
150 g suiker
2 eieren
200 g volle kwark
70 ml volle melk
250 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
6 el aardbeienjam
300 g rode marsepein
2 el poedersuiker
24 schuddebuikjes (pakje 225 g)
ovenschaal (18 x 28 cm)

Hoe maak je dit Sinterklaas recept

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de schil van de sinaasappel. Doe de boter en suiker in een grote kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg een voor een de eieren toe.

2. Meng het sinaasappelrasp, de kwark en melk door het botermengsel. Zeef het bakmeel en de bakpoeder erboven en meng rustig met een spatel. Verdeel het beslag over de ingevette ovenschaal. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Controleer na 35 min. op gaarheid met een satéprikker. Neem uit de oven en laat op een rooster in 2 uur helemaal afkoelen.

3. Snijd ½ cm van de zijkanten van de cake af. Snijd de cake overlangs doormidden. Bestrijk de onderste helft met 4 el jam en leg de bovenste helft erop. Snijd in 24 stukken van 4 x 4 cm.

4. Snijd de marsepein in stukken en kneed soepel. Rol de stukken op een met de poedersuiker bestoven werkblad uit tot een lap van 2 mm dik (24 x 48 cm). Snijd 2⁄3 van de marsepein met behulp van een liniaal in 24 repen van 1 x 24 cm. Bestrijk 1 kant van de repen met 1½ el jam.

5. Snijd de rest van de marsepein in 24 stukjes van 2 x 6 cm. Knijp met je duim en wijsvinger het midden van elk stukje naar elkaar toe, zodat je een strikje krijgt. Halveer de repen en vouw met de jamkant naar beneden bovenlangs om een cakeje heen en druk vast. Vouw een tweede reep met de jamkant naar beneden kruislings om het cakeje heen en druk ook vast.

6. Bestrijk de onderkant van het strikje met de rest van de jam en plak op de gekruiste repen. Druk daarop een schuddebuikje vast. Maak zo nog 23 cadeaucakejes. Klaar! Eet smakelijk.

(via Albert Heijn)

Op zoek naar meer Sinterklaas recepten? Volg ons dan op Pinterest