Recept voor Sintergoed Peternotenijs

Pepernotencake, Sinterklaas trifle, kruidnotenfudge, speculaas crumble, je kunt het zo gek niet bedenken welke lekkernijen je met pepernoten kunt maken. Om in het thema te blijven, hebben we hier misschien wel het lekkerste toetje om te eten op Pakjesavond: pepernotenijs. Niet uit de vriezer van de Supermarkt, maar helemaal zelf gemaakt.

Eieren, suiker, slagroom, speculaaskruiden en pepernoten is alles wat je nodig hebt om met Sinterklaas dit unieke dessert op tafel te zetten. Brenda, van het blog Brenda kookt, laat je zien hoe je dit pepernotenijs heel makkelijk zelf maakt.

Peternotenijs maak je zo

dsc_0045-1024x682

Wat je nodig hebt voor dit pepernotenijs?

600 ml slagroom
200 gram pepernoten
4 eetlepels speculaaskruiden
3 eetlepels bruine suiker
6 eetlepels kristalsuiker
4 eieren

Hoe maak je pepernotenijs?

– Klop de slagroom met kristalsuiker op.
– Mix in een andere kom de eieren. Voeg na twee minuten de bruine suiker toe. Klop dit op tot een luchtig geheel.
– Voeg de speculaaskruiden toe aan het eimengsel. Meng de slagroommengsel hier ook door.
– Maak de pepernoten fijn en roer dit door het mengsel. Giet dit in een hele grote diepvriesbak.
– Laat dit in minimaal 4 uur in de vriezer hard worden.

(via Brenda Kookt)

Volg ons op Pinterest voor meer leuke Sinterklaas DIY’s!