Recept om zelf te maken: Sinterklaastaart

Het grootste cadeautje met pakjesavond komt uit je eigen oven, want deze Sinterklaastaart is om te smullen zo lekker. Snoepgoed, chocolade en cake, wie wil dat niet. We vonden hem op Allerhande en moesten hem echt met jullie delen.  

Sinterklaastaart, pepernotenijs, speculaasjes en zelfgemaakte Sinterklaas rockyroad, zoveel lekkers kun je maken. Wij kunnen niet wachten. Is het al Pakjesavond?

Recept om zelf te maken: Sinterklaastaart


maxresdefault-kopie
Welke ingrediënten heb je nodig voor de Sinterklaastaart

Voor de Sinterklaastaart heb je het volgende nodig:
250 g boter (op kamertemperatuur)
250 g lichte basterdsuiker
1 snufje zout
5 eieren
250 g zelfrijzend bakmeel
1 el koek- en speculaaskruiden
150 g bitterkoekjes
250 g mascarpone (zachte roomkaas)
125 ml slagroom
150 g gekleurde marsepein
100 g chocoladeglazuur
150 g strooigoed

Hoe maak je de Sinterklaastaart

1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodems van de bakvormen met bakpapier.

2. Doe de zachte boter in een kom samen met de basterdsuiker en het zout. Mix in 5 min. met een mixer tot een romig geheel. Voeg al mixend een voor een de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige is opgenomen. Zeef het bakmeel en de koekkruiden boven het mengsel en spatel er luchtig door.

3. Verdeel het beslag over de 2 vormen. Bak in ca. 45 min. gaar in het midden van de oven. Prik na 35 min. een satéprikker in het midden. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de bodems in ca. 2 uur helemaal afkoelen.

4. Verkruimel de bitterkoekjes. Roer de mascarpone los in een kom. Klop de slagroom stijf en meng met de bitterkoekjes door de mascarpone.

5. Snijd de cakebodems overlangs doormidden. Je gebruikt er 3 voor de taart, dus je houd er 1 over. Draai balletjes van Ø 1½ cm van de marsepein. Bestrijk 2 bodems met de bitterkoekjesvulling. Leg de marsepeinballetjes rondom langs de rand. Stapel de bodems op elkaar op een schaal. Eindig met de onbelegde bodem.

6. Verwarm het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk het glazuur over de bovenkant van de taart en laat hier en daar over de rand lopen. Leg het strooigoed in een berg bovenop.

(via Albert Heijn)

Heb je alle andere Sinterklaas recepten al gezien? Bekijk ze snel hier.