Met deze 9 dennenappel DIY’s haal je de herfst in huis

Met dennenappels kun je zoveel leuks maken, wist je dat? En dat helemaal gratis, want ze liggen voor het oprapen in het bos. Ga van het weekend naar het bos en neem je zelfgemaakte stoffen tasje mee voor al het moois dat je vindt: dennenappels, eikeltjes, bladeren. Verzamel, meng het thuis met je linten, verf en knopen en maak de meest toffe creaties van deze natuurlijke ingrediënten.

Bekijk onderstaande 9 herfst DIY’s met dennenappels ter inspiratie voor een middagje knutselen.

9x de leukste DIY’s met dennenappels

img_7688-wa

1. Dennenappel ster: Wauw! Dit wil toch iedereen in huis hebben hangen. Tip: schilder hem in het wit of een andere mooie kleur.  (via Ella Claire Inspired)

pasta_sculpture4
2. Kinderkunst van dennenappels en pasta
: Ga een middagje knutselen met de kinderen en maak kunst van dennenappels, macaroni, kralen, takjes en noem maar op. Schilder alles is vrolijke kleuren en je kunstwerk is klaar. (via Artbarblog)

31a62240f6c1e359f98344c29aeb8959
3. Witte dennenappels
: Ja dennenappels kun je ook bleken om ze wat witter te krijgen. In deze tutorial leggen ze uit hoe. (via Ehow)

somethingturquoise-diy-pinecone-fire-starter-favors_0002
4. Kaarsen van dennenappels
: Deze kaarsen, gemaakt van dennenappels staan mooi op tafel of geef ze als cadeautje! Ze ruiken en zien er zo goed uit, dat je ze bijna niet wilt gebruiken. (via Something Turquoise)

il_fullxfull-828783542_7sd5
5. Pastel dennenappel krans
: Je kunt deze super mooie krans van dennenappels kopen, maar je kunt hem ook simpel zelf maken. Knip uit een stuk dik karton een donut uit (een rondje met een gat) en plak daar de dennenappels één voor één op (horizontaal en niet rechtop) met een lijmpistool. Spuit ze eerst in mooie kleuren natuurlijk. (via Etsy)

pinecone-craft-with-crown1
6. Kroon van dennenappels
: Leuk als je kids een hele doos dennenappels hebben gevonden, maar jij geen idee hebt wat ze er nou weer van kunnen maken. Schilder de dennenappels in mooie kleuren en bevestig er een touwtje omheen, zodat ze hem als kroon op het hoofd kunnen zetten. (via Playivities)

schermafbeelding-2016-10-18-om-12-35-40
7. Spin van dennenappels
: Brrr…hier krijg je toch de rillingen van. Maar deze spin is gewoon gemaakt van een dennenappel en chenilledraad. (via Livecrafteat)

pom-pom-pinecone-ornaments5
8. Pompoms x dennenappel kerstballen
: Maak alvast je versieringen voor in de kerstboom. Plak wat mini pompoms op je dennenappels en hang er een touwtje aan. Hang ze met kerst ondersteboven aan de takken. (via One Little Project)

pinecone-owl-craft-1
9. Dennenappels uilen
: Je kunt uilen niet alleen met dennenappels maken, maar ze zijn ook heel simpel te fabriceren met eikeltjes.  (via Crafts By Amanda)