Maak zelf een speciale Sinterklaas broodtrommel

Je kunt met Sinterklaas natuurlijk de broodtrommel van je kinderen vullen met alleen maar pepernoten en taai taai poppen, maar anno creatief 2016 kun je daar niet meer mee aankomen vinden wij. Geen witte boterhammen met speculaas ertussen dus, maar appel-mijters en sandwich-cadeautjes it is.

Je kunt van alles verzinnen natuurlijk om de broodtrommel van je kids te vullen tijdens de feestdagen, maar deze Sinterklaas lunchbox van Moodkids vonden wij de leukste. Kijk je mee?

Broodtrommel Sinterklaas

sinterklaas-broodtrommel-2

Deze gezonde Sinterklaas broodtrommel is gevuld met sandwich-cadeautjes, lekkere stafjes van de Goed heiligman en Sinterklaas mijters.

Hoe je deze Sinterklaas broodtrommel maakt?

1. De cadeautjes: Voor de sandwich-cadeautjes heb je twee bruine boterhammen en één witte nodig. Besmeer een bruine boterham met pindakaas en leg daar dungesneden plakjes komkommer op. Leg de witte boterham erop, besmeer de tweede bruine boterham hetzelfde als de eerste en leg die met het beleg naar onder op de witte boterham. Snijd de korstjes van de sandwich en snij hem in vieren. Knip vier draadjes en strik die als een cadeautje om de vier mini-sandwiches.

2. De stafjes: Snij voor de stafjes een gele paprika in stukken. Teken met een satéprikker de bovenkant van de staf op de paprika en snij hem met een scherp mesje uit. Zet hem met een cocktailprikkertje vast op een worstje.

3. De mijters: De mijters zijn gemaakt van een rode appel.

(via Moodkids)

Meer Sinterklaas inspiratie? Volg ons dan op Pinterest en Instagram