Maak zelf deze Sint en Piet speculaasjes

Vermaak de kinderen dit weekend door Sint en Piet speculaasjes met ze te maken of één van onze andere heerlijke Sinterklaas recepten. Laat de kinderen lekker kliederen en maak kleine Sinterklaasjes, mijters, pietjes of gewoon pepernoten. Leuk toch?

Via Albert Heijn hebben we een recept gevonden om deze leuke Sint speculaasjes te maken. Lees snel mee.

Zelf maken: Sint en Piet speculaasjes

img_004929_890x594_jpg

Wat heb je nodig voor deze Sint en Piet speculaasjes?

300 g bloem (gezeefd (+ 1 el om aanrecht mee te bestuiven)
150 g koude boter (in blokjes)
150 g bruine basterdsuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
1 zakje prinsessenglazuur (bakproduct, 125 g)
1 zakje gebaksglazuur (wit (bakproduct, 125 g))
1 zakje chocoglazuur (bakproduct, 100 g)
Zet deze ingrediënten op mijn lijst
Keukenspullen
Huishoudfolie
Bakpapier
Koekvormen (poppetjes)
Gekleurde glazuurstiften

Hoe maak je de Sint en Piet speculaasjes?

1. Kneed met koele handen of in de keukenmachine de bloem, de boter, de basterdsuiker, de speculaaskruiden, 2 eetlepels water en een theelepel zout tot een samenhangend deeg.

2. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.

3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol daarop met een deegroller het deeg uit tot een plak van zo’n centimeter dik.

4. Druk met de koekvormen poppetjes uit het deeg.

5. Snijd nu voor de pieten pietenmutsen uit, voor de sinterklazen mijters en habijten (jurken). Plak ze op de koekmannetjes met wat warm water.

6. Leg de koekmannetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 10-15 minuten goudbruin.

7. Maak de glazuren zacht volgens de aanwijzingen op de verpakking. (of gebruik glazuurstiften) Versier de Sint speculaasjes met het gekleurde glazuur en verander ze in echte sint- en pietspeculaasjes.

(via Albert Heijn)

Meer leuke DIY’s voor Sinterklaas? Like ons op Facebook, en volg ons op Pinterest en Instagram