Maak je eigen herfst potpourri met deze DIY

Potpourri oubollig? Niet met deze herfst DIY van Woontrenz gemaakt van gedroogde sinaasappelschijfjes, bladeren en bloemen. Ga een dagje wandelen in het bos en vind meteen al je ingrediënten voor deze heerlijk geurende potpourri mobile. Geduld is wel nodig want je moet eerst alle ingrediënten laten drogen.

woontrendz-herfst-potpourri-e14433512443091

Hoe maak je deze DIY herfst potpourri


Stap 1: leg al je ingrediënten, zoals bladeren, bloemen, sinaasappelschijfjes op een donkere plek of op de verwarming (met bakpapier eronder) om ze goed te laten drogen.

Stap 2: Meng in een schaal wat fijngemalen kaneelstokjes, nootmuskaat of lavendel met een paar druppels geurolie. Door het toevoegen van iriswortelpoeder hechten de geuren beter.

Stap 4: Voeg bij dit mengsel de gedroogde ingrediënten toe en meng het door elkaar. Stop nu alles in een pot met deksel. Zorg dat de pot luchtdicht is en op een warme en donkere plek staat. Schud de pot zo nu en dan!

Een goede potpourri moet minimaal 6 weken drogen, dus dit is geen middagje werk. Heb je geen geduld voor het maken van potpourri? Dan koop je dit toch gewoon makkelijk bij de winkel.

Stap 5: Rijg vervolgens de gedroogde potpourri aan een paar touwtjes hang de kettingen op aan een oude gedroogde tak. Of leg je potpourri in een mooie schaal en zet deze ter decoratie op tafel.

(via Woontrenz)