IKEA Hacks: 10x DIY Moppe kastje

on

Het Moppe kastje van IKEA is misschien wel het bekendste opbergmeubel van het Zweedse merk en het product met misschien de meeste IKEA hacks op Pinterest. De reden? De Moppe is multi inzetbaar. Je kunt het gebruiken op je bureau om al je kantoorspullen in op te bergen, als sieradenkastje voor in de slaapkamer of wat dacht je als opbergplek voor de knutselspullen van je kinderen?  

Maar cool is het Moppe kastje niet, een beetje saai welteverstaan. Daarom dachten wij dat er vast toffe DIY’s zouden zijn met dit kastje. En jawel hoor! Je kunt hem gebruiken als nachtkastje en wijnkastje of maak er leren handvaten aan en hij veranderd in een mooi opbergmeubel. Wij hebben de tien leukste IKEA hacks op een rijtje gezet. Kijk je mee?

IKEA Hacks: 10x DIY Moppe kastje


1. Witte kast op pootjes: Oke, dit is geen Moppe kastje, maar hij lijkt er sprekend op niet? Dus stapel twee moppe kastje met lange lades op elkaar en zet er pootjes onder. Wit schilderen en klaar ben je.


2. Leren handvaten: Wauw, deze vinden wij echt heel mooi! En zo simpel. Met een drietal leren handvaten maak je van het Moppe kastje binnen een uur een eyecather. (via design.studio.nu)


3. Brocante kastje: Ben jij een brocante fan? Dan is deze IKEA hack zeker iets voor jou!  Stapel twee Moppe kastjes met vier vakjes op elkaar, schilder ze wit en zet er pootjes onder. Plak er mooie handvaten op en hij past precies in je interieur. (via Interior Frugalista)


4. Keukenkast: Stapelen maar! Geef de kast een likje verf en hang er kaartjes aan. Kruiden erin en je kruidenkastje is klaar. (via Designsponge)


5. Vakjeskast op poten: Deze is even wat moeilijker in elkaar te zetten, maar minstens zo tof! Kijk op VTwonen hoe je hem maakt. (via VTwonen)


6. Poppenhuis: Hoe leuk, van het Moppe kastje kun je ook gewoon een poppenhuis maken! (via Schweizergarten)


7. Regenboog aan kleuren: Als je van kleur houdt, dan is dit dé  IKEA hack voor jou! (via Rowhousenest)


8. Vintage sieraden kastje: Dit kastje lijkt vintage, maar is het niet. Hij is bewerkt met een speciaal soort verf wat hem een oude look&feel geeft. Cool toch? (via Homemadelovely)


9.  Nachtkastje: (via Instagram)


10. Wijnkast: Deze antieke kast is gewoon gemaakt van een aantal Moppe kastjes op elkaar gestapeld. Poets hem met schoenpoets zodat ie een ‘oud’ uiterlijk krijgt. Plak er oude ijzeren etiketten op en je antieke wijnkast is klaar.

Volg ons op Pinterest voor meer van dit soort leuke IKEA hacks!