Hoe maak je deze DIY chocolade met eetbare bloemen

Heb je ooit zulke mooie chocolade gezien! Deze DIY plak chocolade kun je gewoon zelf maken en het is nog simpel ook. Met wat kleurstof en eetbare bloemen verras je binnen no time je vriendinnen met jouw kunsten.

Brittni van Paper & Stitch legt je uit hoe je deze DIY maakt.

colorblocked-chocolate-bark-pink-purple-broken-into-pieces-3

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze DIY chocolade

– witte chocolade
– levensmiddelen kleurstof
– eetbare bloemen
– bakpapier
– ovenschaal
– spatel
– cocktailprikkers

Hoe maak je deze DIY Prinsesse chocolade

1. Smelt de witte chocolade au bain marie.

2. Vul daarna twee kommen met de gesmolten chocolade en gooi in de ene kom ene druppel roze en in de andere een druppel paarse kleurstof. Kijk zelf hoeveel druppels je nodig hebt om de juiste kleur te krijgen.

3. Leg bakpapier in een overschaal en giet daar de chocolade overheen. Gier de ene helft vol met de roze chocolade en de andere helft met de paarse chocolade. Meng nu voorzichtig de kleuren door elkaar, zodat er een marmer effect ontstaat.

4. Verwijder de steeltjes van je bloemen en strooi de bloemen nu over de nog gesmolten chocolade.Voeg ook nog wat eetbare spikkels of pareltjes toe als je wilt.

5. Zet de overschaal in de vriezer en laat het minimaal twee uur hard worden.

6. Is de DIY chocolade klaar? Breek de plak dan door met de achterkant van de spatel op de plak te tikken.

(via Paper n Stitch Blog)

Heb jij ook zo’n magisch recept? Laat ons jouw DIY recepten zien door ons te taggen op Instagram + #htmfoodie.