DIY: zo maak je een eyecatcher van je wasmand

Jaaaa dit is echt weer zo’n heerlijke diy om op een druilerige zondag te maken. Wil je eens wat anders dan de geijkte plastic witte wasmanden? Maak deze creatieve geweven wasmanden van Studio DIY met handige teksten (voor de witte en donkere was) en leuke kleuren. Staat toch een stuk gezelliger in je bad- of slaapkamer.

Wat wij nou zo handig vinden aan deze diy exemplaren is dat ze klein zijn en je dus nu niet een maand kunt wachten met wassen. Leuk voor studenten die net op zichzelf gaan wonen of diegenen met een klein appartement.

DIY je eigen wasmand met verf en stiften

diy-wasmand

Wat heb je nodig voor de diy wasmanden?

– Gewoven manden
– Letter stickers
– Matte Mod Podge
– Foam kwast
– Textielverf in verschillende kleurtjes

Hoe maak je de diy wasmanden?

1. Kies eerst de kleuren per mand uit. Schilder de hele mand in een bepaalde kleur of juist alleen de helft. Laat de verf drogen en schilder een tweede keer zodat de kleur goed pakt.

2. Droog? Plak nu de letter stickers erop in het woorden of de woorden die jij wilt. Druk ze goed aan, zodat ze er niet na een dag weer afvallen.

3. Is alles droog en zitten de letters goed vast, schilder dan alle manden met modpodge. (ga over zowel de letters als de verf heen) De modpodge zorgt ervoor dat de verf niet gaat afbladderen. Laat het drogen en verf er nog een laag modpodge overheen.

( via Studio DIY )

Heb je ook zo’n toffe DIY, laat het ons zien op Instagram door ons te taggen in je foto + #hoemaakikdat