DIY Koningsdag: 5x kroontje van wc-rollen

Wist je dat je van een wc-rol heel veel leuks kunt maken? En ja hoor, ook feestelijke kroontjes. Op Koningsdag willen we er natuurlijk feestelijk uitzien en hoe beter dan met een zelfgemaakt kroontje. Oja en dit willen we dan natuurlijk wel zo in elkaar gezet hebben. Zeg maar hallo wc-rol!

Hoe je zo’n simpel DIY kroontje maakt? Knip er aan de bovenkant driehoekjes uit, versier hem met glitters tape of verf, prik er een gaatje aan beide kanten in en steek hier een touwtje in. Hop op je kop en klaar is Kees. Leuke bezigheid voor de kids!

Koningsdag DIY: 5x een kroontje van wc-rollen zelf maken 


1. Oranje tape
: Even wat wc-rollen verzamelen (kan niet moeilijk zijn) en knippen maar. Versier je kroontje met een fel oranje washitape en een gekleurde veter. Lekker feestelijk! (via Bij Boef en Mop)


2.
Met glitters: Wauw! Een DIY kroontje met glitters is toch té leuk om samen met kleine prinsesjes te maken. (via Moonfrye)


3.
Geel prinsje: Je kunt de wc-rol ook gewoon zo groot laten als hij is en alleen uit de bovenkant driehoekjes knippen. Even een kleurtje geven en naam erop. (via Hip en Hot)


4.
Rood wit blauw: Oranje, met gouden glitters, rood, zwart, met pompoms, verzin zelf een kleurtje of zet er gewoon een heleboel op je hoofd! (via Knutselman)


5.
Met elastiekje: Voor de echte creabea’s. Schilder alleen de randjes in een kleurtje en versier je kroontje met mini stippels. (via Creative Jewish mom)

Heb je ook zo’n toffe DIY, laat het ons zien op Instagram door ons te taggen in je foto + #hoemaakikdat