De 10 leukste DIY traktaties om uit te delen op school

Vanaf nu ben jij de coolste mam, want met deze DIY traktaties kun je niet meer stuk bij je kinderen. Na de zoveelste verjaardag wil je wel origineel blijven met de traktaties op school, je kunt je kind echt niet weer aan laten komen met minion bananen of een chipszakje met foto van zichzelf erop. 

Daarom helpen wij je een handje. Met deze 10 leuke en originele DIY school traktaties heb je meteen nieuwe inspiratie mocht je zoon of dochter binnenkort weer aan de beurt zijn.

10x DIY traktaties voor op school

1620860
1. Stroopwafel lollies traktatie
: Van de mini stroopwafeltjes van de AH kun je ene hele leuke traktatie maken voor op school. Steek er een lollystokje in, doop ze in glazuur en daarna in verschillende versiersels als hagelslag of snoeppareltjes. (via Flair online)

Speelgoed algemeen

luchtballon_zps6b5a69dd
2. Luchtballon traktatie
: Leuk om samen in elkaar te knutselen. Kies je lievelingskleur ballon en vul het bakje met fruit of popcorn. (via Zoetrecepten)

d7ab81a38e452ab539423c3e060b572a
3. Patatje eierkoek uitdelen
: Net echte frietjes! Snijd wat eierkoeken in reepjes en vul plastic patatbakjes met slagroom en jam. Vorkje erbij en klaar. (via Welke.nl)

1618614
4. Bootjes van eierkoeken maken
: Is jouw snuit gek van boten, dan is deze traktatie gemaakt van eierkoeken perfect. (via Flair online)

367
5. Appelmonsters trakteren
: Grappig en stiekem ook een beetje eng. Deze kleine groene monsters maak je heel simpel van een kwart appel waar je een stukje uithaalt. Doe hier een plakje aardbei in dat je vastzet met een klodder pindakaas of chocoladesaus en maak de tanden van zonnebloempitten. Oogjes erop en de monsters zijn klaar. (via JM Ouders)

schermafbeelding-2016-10-17-om-16-15-20
6. Egeltjes om op te eten
: Leuk en heel simpel om de kids zelf te laten maken. Deze egeltjes zijn gewoon eierkoeken met roomboter en hagelslag. (via @uit_de_keuken_van_lein)

trakteren-21
7. Trakteer patatzakjes
: Weer eens wat anders. Vul patatzakjes of rood/wit geruite servetten met chips en een klodder marshmallow. (via Elske Leenstra)

1620516
8. Schildpadjes van appel en druif
: Zo gemaakt, deze schildpadden gemaakt van een halve appel en een paar druiven. (via Flair online)

manderijn
9. Indianen mandarijntjes uitdelen
: Mandarijntjes zijn altijd goed als traktatie, maar wel erg simpel. Nu niet meer. Want deze oranje indiaantjes zijn super cool en ook nog eens makkelijk te maken. (via Zo Kleurig)

1622082
10. IJshoorntjes met popcorn als traktatie
: IJsjes smelten, plakken en moet je ala minuut trakteren. Maar deze niet. Vul ijshoorntjes met popcorn, fruit of ander lekkers en plaats daar een kleine pompom op als ijsbol. Net echt toch? (via Flair online)

Heb je ook zo’n toffe DIY, laat het ons zien op Instagram door ons te taggen in je foto + #hoemaakikdat