9x dieren traktaties om zelf te maken

Wie heeft er ook iedere kinderverjaardag weer moeite om iets creatiefs te verzinnen als traktatie voor op school? Je bent niet de enige. Alles is al een keer voorbij gekomen, het moet gezond zijn, geen snoep en origineel. En heel belangrijk, je wilt niet te lang mee bezig zijn om de traktatie te maken. 

Om je uit je lijden te verlossen, zetten wij negen originele DIY schooltraktaties op een rij, met het thema dieren. Dieren zijn altijd favoriet en al deze traktaties zijn heel simpel zelf te maken. Aan de slag dan maar!

9x dieren traktaties om zelf te maken


1. slang van cupcakes: Leuk, deze traktatie is gemaakt van een aantal cupcakes en fruit. Het hoofd van de slang maak je met een stuk appel en het lichaam zet je in elkaar met cupcakes. (via Oh my foodness)


2. Mandarijn poesjes: Print een aantal katten hoofdjes uit op oranje papier, plak er oogjes op en prik ze met een sateprikker in mandarijntjes. Je schooltraktatie is klaar. (via Kelly Caresse)

Speelgoed algemeen


3. Rupsje nooitgenoeg: Lekker gezond en origineel, het kost alleen wel iets meer geduld om deze traktatie rupsen te maken. (via Radio2.be)


4. Muizen van eierkoek: Deze traktatie is gemaakt van eierkoeken en de oren van snoep, maar in plaats daarvan kun je ook stukjes appel gebruiken. Lief die muisjes! (via Kindertraktatiesgezond.nl)


5. Dierentuin traktatie: Een keer geen eten als traktatie. Koop een zak met boerderij dieren en hang er een kaartje aan met de naam van je zoon of dochter. Echt een cadeautje. 


6. Lieveheersbeestje traktatie: Deze  lieveheersbeestjes zijn gemaakt van Babybell kaasjes. Echt een leuk idee. Open ze (of laat ze dicht) en verf er een aantal stipjes op met zwarte verf. Het hoofdje maak je van een stukje olijf of dropje.


7. Olifantje in het bos: Deze traktatie is ook weer een cadeautje en heel simpel te maken. Print een aantal kleine olifantjes uit op gekleurd papier, maak een gaatje waar de slurf moet komen en steek er een ballon doorheen.


8. Schildpad lekkernij: Appelmoes of een Danone is ook leuk om uit te delen als schooltraktie en je maakt het nog net iets leuker door en een diertje van te maken, zoals een schildpad!


9. Rijstewafel nijntje: Gezond en simpel, deze Nijntje gemaakt van een rijstewafel. Schattig toch.

Volg ons op Instagram en tag How to Make in jouw eigen DIY’s + #htmcreabea.