8x mooie DIY traphekjes voor kinderen

Wie vindt die witte metalen traphekjes ook zo lelijk? Een mooie variant is moeilijk te vinden, dus waarom maak je er zelf niet eentje! Wij zochten naar de mooiste 7 DIY traphekjes voor kinderen.

Zijn je kinderen nog klein, maar zie je er tegenop om die witte tralies aan je mooie trap te bevestigen? Doe dan hier inspiratie op en maak zelf een mooi traphekje. Doe er bijvoorbeeld gekleurde kralen aan of maak er eentje van stoer steigerhout. Kies jouw favoriet hieronder.

8x mooie DIY traphekjes voor kinderen


1. Uit een boerderij:  Heel mooi. Dit houten traphek is toch te mooi om niet te laten zien. Met de grijze kleur en de sierlijke scharnieren oogt hij ook nog een heel chique.


2. Spelletje: Heel simpel. Je kunt hiervoor zelfs het simpele witte metalen traphekje voor gebruiken. Rijg aan elke spijl gekleurde kralen en je ‘speeltraphekje’ is klaar.


3. Sierlijk: Dit DIY traphekje past precies bij de trap, alsof hij er hoort. Heb jij ook zo’n sierlijke trap, zorg dan dat het traphekje er precies bij past.


4. Mintgroen: Heel mooi. Schilder een simpel houten traphek in een toffe kleur en hij springt er meteen uit.


5. Uitschuiver: Heel cool, dit traphekje dat zo uit de kast komt. Zijn je kinderen niet thuis, dan schuif je hem gewoon de kast in en is hij meteen niet meer zichtbaar.


6. Ouderwets kralenrek: Dit is onze favoriet. Lekker simpel, gemaakt van mooi hout en de kinderen hebben de hele dag wat te doen.


7. Steigerhout: Schroef wat ruw houten planken aan elkaar en schuur ze alleen helemaal glad. Laat het geheel er lekker onverzorgd uitzien en je stoere traphek is klaar.


8. Wit traphekje: Ook voor je honden is zo’n traphekje handig. En zo’n mooie houten witte variant is echt geen doorn in het oog.

Heb je ook zo’n toffe DIY, laat het ons zien op Instagram door ons te taggen in je foto.