8x gezonde verjaardag traktaties voor kinderen

Altijd moeilijk om weer een leuke traktatie te verzinnen voor je kinderen op school. Het moet gezond zijn, dus geen chipszakje of snoep. En appels of een mandarijn trakteren is veel te saai. Maar wij helpen je een handje.

Met deze 8 gezonde en originele verjaardag traktaties wordt jouw kind vast blij. Want hoe tof zijn de meloenijsjes of de monsters gemaakt van een babybel. Alle traktaties zijn makkelijk te fabriceren en belangrijk, ze zijn gezond. Kijk mee.

8x gezonde verjaardag traktaties voor kinderen


1. Meloen: Mag je geen ijsjes trakteren op school? Dan kies je toch gewoon voor deze meloen ‘ijsjes’. Snij een meloen in dre=iehoekjes en steek en een ijsstokje in.


2. Vlinders: Deze vlinders maak je heel simpel van een knijper en boterhamzakje met lekker fruit en wat chipjes.  Met chenilledraad als voelsprieten en oogjes maak je de vlinder helemaal af. (via Menumusings)


3. Appel koekjes: Het lijken wel cakejes! Deze plakjes appel met pindakaas, rozijnen of pure chocola en noten zijn ideaal om te trakteren als je op zoek bent naar iets lekkers en gezonds. (via Paleo eats and Treats)


4. Babybel: We love babybel en je kunt er de leukste poppetjes van maken, zoals deze gekke monsters.  (via DanyaBanya)


5. Fruitijsjes: Ben je in de zomer jarig, dan trakteer je toch lekker op ijsjes! En deze, gemaakt van water en fruit zijn ook nog eens heel gezond. (via Foodiefun)

Speelgoed algemeen


6. Appelschildpad: Gek op dieren? Dan maak je deze schildpad van een halve appel en druiven. Leuk he? (via B-inspired mama)


7. Piratenschip: Leuk! Dit piratenschip gemaakt van een banaan, rozijnendoosje, sateprikker en touwtje is origineel en ook nog eens gezond om uit te delen op school of tijdens een kinderfeestje. (via Ondeugendespruit)


8. Appel met spikkels: Het ziet er lekker zoet uit, maar deze traktatie is lekker gezond. Steek een ijsstokje in een appel, doop hem voor de helft in de chocoladesaus en daarna in een bakje spikkels. (via Welke)

Volg ons op Instagram en tag How to Make in jouw eigen DIY’s + #htmcreabea.