8x DIY met kurk in huis

Wist jij dat je met een kurk heel veel kunt maken? Ben je dus een echte wijndrinker, bewaar dan de kurken en maak er een mooie pannen onderzetter van of zelfs een kroonluchter

Wij werden helemaal enthousiast  en speurden het internet af op zoek naar de mooiste DIY’s gemaakt met kurk. Scrol naar beneden, want deze acht wonen DIY ideeën vonden wij de moeite waard om te delen.

8x DIY met kurk in huis


1. Pannen onderzetter: Simpel! Plak je hele voorraad kurken staan aan elkaar met een lijmpistool. Vorm een mooi rondje of vierkant wat jij wil en je hebt binnen no time een pannen onderzetter. (via Sweet Paul mag)


2. Kroonluchter: Hoe kom je erop! Verzamel voor deze DIY heel wat kurken. Schroef in elke kurk een haakje en bind daar een touwtje aan vast. Zorg dat elke nieuwe rij met kurken een langer touwtje heeft. Het geraamte maak je van kippengaas of ene ventilatierooster.  (via Mox and Fodder)


3. Tover ze om tot kaars: Laat de kurk ongeveer een week weken in een glaasje gevuld met aceton (met alcohol). Als de kurk helemaal doorweekt is laat je hem volledig drogen. Helemaal droog? Dan kun je ze gebruiken als kaars. 
(via Asubtlerevelry)


4. Badmat: Leuk! Maak een badmat van je verzamelde kurken. Leg ze allemaal plat neer en lijm ze aan elkaar. Origineler krijg je het niet. (via Craftynest)


5. Originele wijnstoppers: Hier heb je er niet veel voor nodig, gebruik gewoon de kurk die net uit je wijnfles komt en lijm en een mooie knoop, deurknop of diamant op. (via Wine Country gifts)


6. Mini plant magneetjes: Deze schattige magneetjes zijn gewoon gemaakt van kurk. Boor er een gaatje in zodat de plantje erin kunnen. Lijm en een klein magneetje op aan de achterkant en klaar ben je. (via Green thumbwhite apron)


7. Prikbord: Lijm een hele hoop kurken staand aan elkaar vast en bind er voor de sier een mooi lint omheen. Nog een stuk touw eromheen zodat je het prikbord kunt ophangen en prikken maar. Hang je bijvoorbeeld je leukste foto’s erop.  (via Pastels and Macarons)


8. Garen oprollers: Wijnkurken zijn ook handig als garen opberger. Ze zorgen dat je verschillende garens niet in de knoop raken. (via Addicted 2 diy)

Heb je ook zo’n toffe DIY, laat het ons zien op Instagram door ons te taggen in je foto en volg ons op Pinterest voor meer toffe diy’s.