8x de geniaalste IKEA hacks voor de keuken

Wij houden wel van simpele maar geniale IKEA hacks en dan vooral voor in de keuken. Van wijnrekken die omgetoverd worden tot kruidentuintjes tot lattenbodems die dienen als keukenrekje voor pannen, je kunt het zo gek niet bedenken. 

Als echte IKEA hacks fans zetten wij acht originele en makkelijke hacks op een rij die je zelfs met twee linkerhanden nog kunt maken.

8x de geniaalste IKEA hacks voor de keuken


1. Wijnrek:
Een simpel, maar stijlvol wijnrek kun je gewoon maken van twee handdoek rekken, zoals hier.  (via Ikeahackers)


2. Magazine houder:
 Heel handig voor de rondslingerende doosjes huishoudfolie en broodzakjes. Je hang de tijdschriftenbak gewoon op aan de binnenkant van je keukenkastje en voila! (viaApartment Apothecary)


3. Billy boekenkast:
 Daar is hij weer, de Billy Boekenkast. En ditmaal omgetoverd tot keukeneiland. (viaGolden boys and me)


4. Handdoekrekje:
 Heel chic! Dit houten keukenkastje herken je bijna niet meer terug. Geverfd met een antraciet kleur, blad van marmer erop, wieltjes eronder en een handdoek stang eraan gemaakt. Wat je al niet met een simpel product kunt maken. (via House Beautiful)


5. Keukenkarretje als kruidenrek:
 Gebruik het keukenkarretje van IKEA als kruidenrekje of plaats als je macaroni’s, pasta’s, noten en meer in potten erin. Staat leuk en het is handig. (via House Beautiful)


6. Groenten opberger:
Berg je groenten, zoals aardappels, uien of tomaten op een een doorschijnende tijdschriften houder en je ziet in één opslag wat je allemaal nog in huis hebt. 


7. IKEA wijnrek wordt kruidentuintje: Het simpele VURM wijnrek kun je ook heel goed gebruiken als kruidenrekje voor in de keuken. Hang hem horizontaal op en stop waar de wijn normaal gesproken moet komen, de kruidenpotjes. (via How to make)


8. Lattenbodem wordt keukenrek: De simpelste IKEA hack voor in de keuken? Hang je oude lattenbodem op aan de muur, hang er een aantal S-haken aan en al je pannen en kruidenpotjes hebben een plekje. (via How to Make )

Meer leuke DIY’s video’s? Like ons op Facebook waar je wekelijks geinige en toffe creatieve video’s vindt.