8x creatieve moederdag cadeautjes

Nog minder dan een week en dan is het alweer moederdag. Heb jij al een cadeau gekocht voor je moeder? Wij nog niet en dus gingen we op zoek naar leuke creatieve cadeautjes

We willen niet iedere moederdag aankomen met een simpel bosje bloemen of het zoveelste flesje parfum, daarom speurden wij het internet voor je af op zoek naar DIY’s speciaal voor moederdag. Onze acht favorieten zetten wij voor je op een rij.

8x creatieve moederdag cadeautjes


1. Onderzetters: Koop kurken onderzetters bij de hobbywinkel (Xenos heeft ze vaak ook) en beschilder ze met een mooi patroon. Kies voor witte of gekleurde verf. Laat ze even drogen voor je ze inpakt.  (via Fellow Fellow)


2. Portret: Maak een foto van jezelf of je kinderen van de zijkant. Print de foto uit op het formaat dat je wilt hebben en knip het gezicht netjes uit. Leg de uitgeknipte foto op een houten plankje (of een canvasdoek) en teken met een potlood de vorm van het gezicht over op het hout. Kleur de de delen rondom de potloodlijnen nu in met zwarte verf.  (via Vriendin)


3. Unicorn fudge: Geef eigen gemaakte chocolade of deze zelfgemaakte unicorn fudge. Zelf smikkel je hier natuurlijk ook van. (via Sprinkles for breakfast)


4. Sleutelhanger: Lief! Echt leuk voor vrouwen die pas moeder of oma zijn geworden. Laat je kind een handafdruk maken met verf en knip deze uit. Maak een gaatje erin en hang hem aan een sleutelhanger. (via Klastools)


5. Natuurlijke huiskamer spray: Een heerlijke roomspray is altijd handig. En wat leuker om hem zelf te maken natuurlijk. Echt een origineel cadeau voor moederdag. (via Fellow Fellow)


6. Deken met pompoms: Koop een mooi plaid bij de Action bijvoorbeeld en maak er zelfgemaakte pompoms aan vast in alle kleuren van de regenboog of gewoon in simpel wit. Goed cadeau voor je moeder die het altijd koud heeft toch? (via Almost makes perfect)


7. Schilderij met handen: Weer zo’n leuk cadeau voor new mommy’s. Een schilderij met alle handen van het nieuwe gezin erop.


8. Boekenlegger: Deze vinden wij leuk! Is je moeder gek op lezen? Dan maak je toch deze toffe boekenlegger! Print foto’s uit van je kinderen waarbij ze het touwtje ‘vasthouden’ met hun handen. Print deze uit en plastificeer de foto. Maak er een gaatje in en hang er een mooi touwtje met tassel aan vast. (via Le meilleur du DIY)

Heb jij nog een goede tip voor moederdag? Stuur ons een berichtje via info@howtomake.nl, vinden we leuk!