8 x de leukste diy’s met de IKEA Kallax bookcase

Als je dit leest heb je vast zo’n iconische IKEA Kallax boekenkast, niet? De kast is perfect voor boeken, als servieskast of als kast voor je mooie verzameling theepotten. Maar met wat briljante ideeën kun je nog meer leuke doeleinden voor deze kast vinden, zodat je Kallax boekenkast een uitblinker wordt in elke kamer in je huis.

Zie hieronder 8 van onze favoriete IKEA hacks met onze favoriete Kallax boekenkast.

De 8 leukste IKEA Kallax hacks

nachtkastje

1. Nachtkastje: De Kallax kast is ideaal als nachtkastje. Je kunt er je tijdschriften in kwijt, kleding, en je kunt hem zelfs al sieradenplank gebruiken. (via The Every Girl)

bar

2. Bar: Zet hem in de keuken, plaats er je favoriete drankjes op en misschien een cool schilderij. Plaats je glazen, wijnkoelers en andere accessoires in de vier vakken. Je eigen bar is klaar. (via The Every Girl)

Vakantie!
poppenhuis

3. Poppenhuis: Met wat plakpapier of behangpapier maak je in no time een poppenhuis van de boekenkast. Elk vak een andere kamer. Als je klaar bent met spelen, kan de Kallax kast ook nog dienen als tv kastje of nachtkastje voor bij het bed. (via Land of Nod)

bankje

4. Bankje: Met de Kallax boekenkast (shelving unit) maak je heel simpel een bankje met opbergruimte. Leg hem op z’n kant en plaats er wat kussens op, klaar! (via Mommy Vignettes)

waskamer

5. Waskamer: De Kallax kast in ideaal als kast in je washok. Plaats er een plank op waaronder je de wasmachine of wasmanden kunt plaatsen en vul de vakken met mandjes voor je wasmiddel. (via Six 2 eleven)

bureau

6. Bureau: Plaats drie Kallax kasten aan elkaar, als een sandwich, met een plank erop en eronder inclusief wieltjes. Vul de vakken met lades en manden voor al je knutselspullen of werkspullen. (via Family Handyman)

extendable-kitchen-table2

7. Keuken eiland: Met een uitschuifbare plank en wieltjes onder twee Kallax kasten wordt deze simpele IKEA kast in één klap een keukeneiland waar je u tegen zegt. (via Ikeahackers)

kast

8. Kledingkast: Met twee kasten, een gordijnroede en wat geduld maak je je eigen inloopkast. (via Oh Hi World)

Weet jij nog een leuke IKEA Hack? Deel hem met ons op Instagram.