7x wastips die je vast nog niet kende

We kunnen ze allemaal wel gebruiken: wastips uit de oude doos. Oma’s zweren bij deze 7 ultieme was- en droogtips. Welke dit zijn? Check ze hieronder.

De 7 ultieme was- en droogtips

Deze  wastips zijn een must voor iedereen. Kende jij deze 7 trucs al?

Closeup view of label on the cloth

Lekker luchtje

Stinkende kleding? Geef je kleding een opfrisser door een handdoekje in de wasverzachter te dopen, dit te laten drogen en dan bij de natte was in de droger gooien.

Zacht vachtje

Hoe je die babyzachte handdoeken krijgt? Tennisballen doen de truc. Gooi een paar schone (en gewassen) tennisballen in de droger bij je was en magic will happen.

Scheidt wit van licht gekleurd

Witte was wordt nogal snel grauwig. Dat komt omdat de meeste mensen witte was samen wassen met lichtgekleurde was die toch was kleur achterlaat op je witjes. Was je witte was dus altijd met alleen witte kledingstukken en was ze op de juiste temperatuur. Doe er eventueel een paar druppeltjes bleek bij in een wasbolletje.

Sneller drogen

Ben je ongeduldig of wil je dat jurkje vanavond nog aan? Gooi een zachte handdoek in de droger bij je was en laat hem een kwartier meedraaien. De handdoek neemt een gedeelte van het vocht op, zodat je was sneller droog is. Of laat een paar tennisballen meedraaien. Wat? Check de truc hier.

Minder statisch

Jurkjes die aan je billen blijven kleven en truien waarvan je haar recht overeind gaat staan. Statische kleding, wie heeft er geen hekel aan. Oplossing? Gooi een prop aluminiumfolie bij je was. Simpel.

Voorkom beschadigde kleding

Zorg dat je kleding niet beschadigd in de was door alle ritsen, knoopjes en haakjes altijd te sluiten voordat het de machine ingaat.

Kreukvrij

Strijken, wie heeft er geen hekel aan. Wij hebben de truc om nooit meer te hoeven strijken. Woop Woop! Het enige wat je nodig hebt zijn ijsblokjes. Zet de droger op de hoogste stand en gooi er wat ijsblokjes bij. Hierdoor krijg je stoom, waardoor de kreukels als sneeuw voor de zon verdwijnen. Haal de kledingstukken wel zo snel mogelijk uit de droger.

Meer Lifehacks en tips? Volg ons op Facebook voor je dagelijkse portie creatieve tips, diy’s en lifehacks.