7x DIY Sint Maarten lampions van plastic flessen

Over een week is het alweer Sint Maarten. Heb jij al een lampion gemaakt met de kinderen? Mocht dit niet zo zijn, dan word jij zeker blij van deze DIY lampions die je heel simpel van een plastic fles maakt.

Heb je dus nog een tas met plastic waterflessen staan, gooi ze dan niet weg, maar bewaar ze om leuke dingen mee te maken. Haal het etiket eraf en knutselen maar. Deze 7 gekke figuren zijn ook gerecycled van plastic flessen. Lichtje er in en ze zijn super leuk als lampion voor Sint Maarten.

7x lampions van plastic flessen

78
1. Bloemen lampion
: Net echt. Deze bloemen met witte kelkjes zijn gewoon gemaakt van een plastic fles. Met een lichtje erin is het een prachtige lampion. (via Krokotak)

e5d239bebeacafbce0ba65ee830e3ab0
2. Octopus als lampion
: Heet de school toevallig de Octopus of is je zoon of dochter helemaal gek van dit dier met acht tentakels, dan is deze Octopus lampion super leuk om te maken voor Sint Maarten.

1-plastic-water-bottle-fish-craft-jul-22-2014-3-027
3. Vissen lampion
: Zo simpel, maar zo leuk! Draai een plastic fles aan de onderkant of knip er aan twee kanten driehoekjes uit en bevestig de scherpe randjes met tape. Verven, e
en lichtje erin en klaar! (via Meaningfulmama)

p2280540
4. Minion lampion
: Minions blijven leuk! Deze Minion lampion van een plastic fles valt zeker in de smaak bij kids. (via Villa Speel Mama)

diy-garden-lantern-8
5. Lampion met kralen
: Laat ze de fles lekker schilderen met verschillende kleuren verf en knip er stroken in tot 2 cm onder en 2 cm boven. Hang er een ijzerdraadje aan en rijg hier kralen aan. Waxine lichtje op batterijen erin en je hebt een feestelijke lampion. (via Mum in the Madhouse)

schermafbeelding-2016-11-05-om-13-03-00
6. Varken als lampion
: Knor Knor, een varkentje is altijd schattig en deze kun je ook heel makkelijk maken van een plastic fles. Houdt de fles wel horizontaal en hang het lichtje er ook op die manier in. (via Recycled Bottles Crafts)

schermafbeelding-2016-11-05-om-13-04-16
7. Pinguin lampion
: Knip de onderkanten van twee plastic flessen af en plak ze op elkaar. Schilderen (met behulp van mama) en je pinguïn is klaar. Wil je het lichtje goed zien, laat het witte deel dan onbeschilderd. (via Wonderful diy)

Volg How to Make op Facebook voor meer creatieve DIY ideeën!