8x DIY kroontje maken voor Koningsdag

De enige dag om zonder rare blikken een kroon te dragen is Koningsdag, dus dan doen we dat natuurlijk ook. Leuker is om er eentje zelf te maken. Daarom verzamelden wij onze 8 favorieten DIY kroontjes voor Koningsdag om zelf of met je kinderen te maken. 

Kijk en laat je inspireren door de volgende 6 DIY Koningsdag kroontjes.

8x DIY kroontje voor Koningsdag


1. Van papier
: Weet je niet what to do met de kids op Koningsdag. Zet ze aan een tafel en laat ze hun eigen kroontje maken! Jij print en knipt er natuurlijk eerst een paar uit van te voren, zodat ze ze alleen nog hoeven te versieren met stiften, glitters en meer hatseflats. (via Welke)


2. Van vilt
: Zo sjiek! Dit DIY kroontje is gemaakt van een paar stukje vilt en kant. Check de how to via Love it so much.


3. Kroontje op schuifspeldje
: Sommige mensen houden van minimalistisch en dan is dit DIY kroontje fantastisch. Je hebt wel even geduld nodig om hem te buigen van een stukje ijzerdraad. (via Etsy)


4. Met sluier
: Stukje stof, wc rol, een elastiekje en heel veel glitters. Wauw, zo simpel en zo mooi. (via Kick can and Conkers)


5. Kroon van een papieren bordje
: Super leuk om met een kinderfeestje te knutselen. Dit kroontje is namelijk gemaakt van een papieren bordje. (via Skunkyblog)


6. Frozen kroontje van lijm
: Met glitterlijm en een colafles maak je in een mum van tijd deze royal kroontjes. Bekijk de how to en download het template van de kroontjes via Paperplate and Plane.


7. Kroon van puzzelstukjes
: Hoe cool! Lijm oude puzzelstukjes op elkaar tot je een kroon vormt en spuit hem zilver. Zo makkelijk!


8. Van kant
: Wat je nodig hebt is linten kant, spuitverf, plakdiamantjes, een lijmpistool en textielverharder. Knip het stuk kant op de juiste maat, leg het in de textielverharder en laat het goed droger. Droog? Buig hem in een rondje en lijm hem dicht met het lijmpistool. Kleurtje geven, mooi maken met diamantjes en klaar is je prinsessen kroon.

Kijk hier voor meer party ideetjes voor je volgende feest!