7 x geniale dingen die je kunt doen met huishoudfolie

Aan dat irritant doorschijnende keukenfolie hebben we allemaal een hekel, niet? Haal je het uit zijn verpakking, wordt het meteen één prop wat niet meer uit elkaar te halen is. VER.VE.LEND! Maar wist je dat plasticfolie eigenlijk heel handig is, het kan namelijk voor heel veel dingen in huis gebruikt worden waar je nooit aan had gedacht. 

Op welke manieren kun je plasticfolie gebruiken?

How to Make heeft zeven slimme manieren gevonden waarbij je plasticfolie kunt gebruiken in je dagelijkse leven. Ontdek ze snel.

bananen

1. Bananen en plasticfolieOm bananen vers te houden en hun gele kleur te laten behouden, vouw je wat plasticfolie om het steeltje van de banaan heen. Zo blijven de gele rakkers lekker vers. (via Goodhousekeeping)

plasticfolie

2. Plasticfolie als beautyproductPlasticfolie kan ook als beautyproduct worden gebruikt als extra bij een schoonheidsmasker voor je gezicht. Smeer je gezicht in met het masker en doe er daarna plasticfolie overheen, dit zorgt ervoor dat je huid nog meer hydrateert. (via Drop Dead Gorgeous Daily)

knoeien

3. Niet meer knoeien met keukenfolieVoor de kids. Doe wat keukenfolie over een glas heen en steek er daarna een rietje doorheen. (even met een mesje een klein sneetje maken). Knoeien is nu bijna onmogelijk! (via Instagram)

badspul

4. Huishoudfolie voor je shampooDeze hack is ideaal voor als je op reis gaat. Haal de doppen van je shampoo flessen af, doe er keukenfolie overheen en doe de dop er weer op. Zo kunnen flessen met vloeistoffen niet meer lekken in je koffer. (via Places Youll see)

bloemen

5. Verse bloemen met plasticfolie: Dit heeft hetzelfde effect als de bananen. Vouw eerst wat nat keukenpapier om de stelen van je boeket bloemen en doe er daarna wat keukenfolie omheen. Dit houdt je boeket langer vers voordat het in een vaas wordt gezet. (via Maja La Hasri)

tuin

6. Plasticfolie over je kruidentuinjeOm je kruiden of planten te helpen met groeien, bedek je de pot met plasticfolie net nadat je het plantje water hebt gegeven. Dit voorkomt uitdroging van de aarde en de plant zelf, waardoor ze sneller groeien. (via Production Bobvilla)

ei

7. Ei pocheren in huishoudfolieWist je dat huishoudfolie ook heel goed kan dienen om gepocheerde eieren in te maken. Dek een schotel met het folie, vet het in met olie, breek het ei, giet de inhoud erop en vouw het plastic er nu overheen, als een pakketje. Stop het pakketje in een pan met kokend water gedurende drie minuten. (via Goody Foodies)

Heb jij nog een goede tip met plasticfolie? Stuur ons een berichtje via info@howtomake.nl, vinden we leuk!