5x DIY alternatieven voor shampoo

Klei in je haar, appelmoes of helemaal je haar niet meer wassen, shampooloos door het leven gaan is de nieuwste trend. Shampoo droogt je haar sneller uit en Conditioner maakt je haar onnodig zwaar. Maar waarmee kunnen we ons haar dan wel wassen want met vet haar zie je ons niet naar buiten gaan.

Met welke ingrediënten kunnen we natuurlijke shampoos maken?

De 5 DIY alternatieve shampoos voor je haar

Hands Breaking Egg --- Image by © Royalty-Free/Corbis

1. Ei: Al eeuwen worden er haren gewassen met ei. Het reinigt en het eiwit versterkt de haarwortels, terwijl het eigeel je haar voedt en zacht maakt. Spoel het wel met koud of lauw water uit. Heb je droog haar, gebruik dan geen ei, want dit trekt veelal het vet uit je haren.

2. Appelazijn en baking soda: Nooit gedacht dat je appelazijn als DIY shampoo zou kunnen gebruiken, maar het kan echt. Appelazijn is zuur en dat zorgt dat het vette uit je haar gehaald wordt en de baking soda zorgt ervoor dat de hoofdhuid gereinigd wordt. Mix het met water en je haar gaat er van glanzen.

Processed with VSCO with s2 preset

3. Appelmoes: Misschien net zo vies als de ei-methode, maar appelmoes reinigt het haar wel goed. Daarnaast heeft het een ideale zuurgraad voor je haar. Mix je appelmoes wel even in een blender, zodat er geen grote stukjes meer in zitten. Weer géén heet water gebruiken om het uit te spoelen.

4. Klei of poeder: Er zijn talloze soorten klei en kruidenpoeders die goed zijn voor je haar. Het voordeel is dat je er minder snel grijs van wordt en klei heeft een zuiverende werking dat je haar vast goed gebruiken. Nadelen van deze DIY shampoo zijn er helaas ook: Het haar kan droog en dof worden na het wassen met klei. Maar dit kan verholpen worden door na het wassen een beetje kokosolie of kamillethee in het haar te smeren.

dora-melk-en-honing
5. Honing en melk
: Honing en melk is een briljante combinatie. Cleopatra baadde er zelfs in. Maak een lekkere DIY mix van karnemelk, magere of halfvolle melk en een paar lepels honing. Zorg er voor dat er genoeg melk in zit, zodat de honing niet in je haar blijft kleven. Vooral goed voor mensen die fijn haar hebben.

Volg How to Make op Facebook voor meer creatieve DIY ideeën!