6x de leukste DIY Sinterklaaskransen om zelf te maken

Vieren je dit weekend Pakjesavond bij jullie thuis en heb je je huis nog niet helemaal Sinterklaas ready? Maak dan nog snel één van deze zes leuke DIY Sinterklaaskransen. 

Een krans aan je deur of kast is echt niet alleen voor de Kerst leuk, ook met Sinterklaas kun je een mooie krans  ophangen. Natuurlijk is deze krans niet gemaakt van dennentakken of kerstballen, maar juist van stro en snoepgoed. Versier hem met chocoladeletters, pepernoten of juist kleine cadeautjes. Kies er voor om hem op te hangen aan een kralenkoord of een strik van jute. Er zijn zoveel manieren om een Sinterklaaskrans te maken. Bekijk hieronder de zes Sinterklaaskransen die wij erg leuk vonden.

6x de leukste DIY Sinterklaaskransen om zelf te maken


1. Snoepkrans: Deze Sinterklaaskrans ziet er zo leuk uit met alle pepernoten en lekkere snoepjes. En hij is heel simpel te maken met wat stro en een piepschuim krans van de hobbywinkel. (via Hipby)


2. Strik er om: Mooi deze krans van jute. Bind een lange en brede strook jute om een piepschuimkrans, beplak de krans met wat cadeautjes en pepernoten en maak er als finishing touch een strik van jute aan vast om het om te hangen.


3. Met Pietenmuts: Ook leuk deze krans van jute met een paar wortels en een echte Pietenmuts. Heel simpel en snel te maken.


4. Kinderkrans met strijkkralen: Wil je de krans samen met je kinderen maken? Dan is deze Sinterklaaskrans met Pietjes, Paard en wortels gemaakt van strijkkralen toch ontzettend leuk! Laat de kinderen lekker knutselen met de strijkkralen en plak de figuren na afkoeling op de krans.


5. Grijze klompjes en witte huisjes: Gebruik je Kerstkrans gemakt van houten takken eerst als Sinterklaaskrans. Plak er pepernoten op en hang er leuke witte huisjes aan en een aantal ingepakte cadeautjes. Tover hem na Sinterklaas weer om tot Kerstkrans.


6. Zwarte witte krans: Ook weer zo’n mooie krans om je huis helemaal in Sinterklaas sferen te brengen!

Nog meer ideeën om je huis te versieringen voor Pakjesavond? Wat denk je bijvoorbeeld van een echte Sinterklaastaart of Sint en Piet servies?