De 5 coolste IKEA Hacks

Maak het beste gebruik van IKEA meubels door ze een DIY make-over te geven met deze hacks. Tover de bekende BEKVÄM kruk om tot speelkeuken voor de kids en maak van je ladekast een chic bureau. Creëer unieke opbergruimtes en accessoires met je eigen IKEA meubels en een klein beetje fantasie.

Geen inspiratie of hulp nodig? Wij zetten de 5 coolste IKEA hacks op een rij die je moet kennen!

5x coole DIY IKEA hacks

kruk
1. IKEA kruk wordt keuken
: Met wat verf maak je van de bekende BEKVÄM kruk in één middag een speelkeuken voor je kinderen. (via Mommo Design)

plant
2. IKEA lantaarn wordt terrarium
: De BORBY lantaarn tover je heel simpel om in een modern terrarium voor al je kruiden of andere plantjes. Staat leuk en je hebt er weinig onderhoud aan. (via Thouswell)

kast
3. IKEA ladekast wordt chic bureau
: Wauw! De simpele TARVA ladekast wordt met wat verf en wat handigheid zo een chic bureau. Door de bovenste lade naar beneden te vouwen kun je er makkelijk een laptop op zetten en zet er voor de gein ook je eigen initialen op. (via In My Own Style)

dressoir
4. IKEA plankje wordt sidetable
: Heb jij thuis ook de EKBY ALEX plankjes? Dan word je zeker blij van deze DIY. De witte ladeplankjes kun je namelijk makkelijk gebruiken als sidetable voor in bijvoorbeeld de gang of als make-up tafeltje. Schroef er wat poten onder en je bent klaar. (via New Blooming)

wijnrek
5. IKEA wijnrek wordt kruidentuintje
: Het simpele VURM wijnrek kun je ook heel goed gebruiken als kruidenrekje voor in de keuken. Hang hem horizontaal op en stop waar de wijn normaal gesproken moet komen, de kruidenpotjes. (via Curbly)