13x originele DIY adventskalenders

December is al in zicht, wat betekent dat de gezellige Kerstdagen er ook weer aan komen. Een adventskalender is een leuke en handige manier om heel de maand in de feest sfeer te komen en om af te tellen tot die heerlijke dagen met familie en vrienden.

Wil je de adventskalender nu eens zelf maken, dan wordt je heel blij van deze toffe DIY’s die we voor je hebben gevonden. Scroll je een ongeluk door de volgende 13 originele DIY adventskalenders die je op eind November alvast kunt maken. Veel plezier met uitpakken!

13x leuke DIY kalenders voor jou en je kind

doosje
1. Doosje vol cadeautjes
: Een mandje vol cadeautjes is altijd leuk. Helaas mag je er maar eentje per dag openmaken. Wat zou daar toch inzitten? (via Kleines Feinies Nestchen)

emmertjes
2. Emmertjes kalender
: Stoer, deze adventskalender van emmertjes. Alleen let er wel op dat niet iemand niet stiekem alle emmertjes leeg graait op de eerste December dag. (via Our Vintage home love)

tags
3. Adventskalender met lieve berichtjes
: Hangtags zijn ideaal als advent kalender. Je kunt er leuke opdrachten of lieve berichtjes op zetten, voor elke dag eentje. Leuk om ze als extra in envelopjes te stoppen. Deze adventskalender kun je trouwens gratis downloaden.  (via The Paintedhive)

blikjes
4. Vintage blikjes advent kalender
: Heb je nog oude blikjes thuis of bij je oma liggen, verzamel ze dan en plak ze met een lijmpistool op een cardboard. Cadeautjes erin, dagen er op en klaar is je kalender. (via Handkrafted by Stephanie)

sokjes-aan-ladder
5. Adventskalender ladder
: Een ladder kan goed dienst doen als kalender. Zoals je hier ziet met jute sokken eraan gehangen waarin super leuke kleine cadeautjes zitten. (via Pottery Barn)

s0f872kiknoy
6. Cadeaus aan knijpers
: Zo gemaakt. Lijm versierde knijpers op een houten plankje en hang daar je cadeauzakjes aan. (via Craft-e-corner)

borduurring
7. Borduurring adventskalender
: Koop het grootste maat borduurring en versier hem met dennentakken en dennenappels. Hang er je cadeautjes aan en je bent klaar. (via Lapin blu)

literary-advent-2
8. Stapeltje cadeautjes
: Nog zo’n 1 munite DIY adventskalender. Zorg dat je platte cadeautjes hebt en stapel ze op. Lintjes eromheen en voila. (via Modern Mrs Darcy)

calendarready1
9. Geheime doosjes
: Vouw kleine doosjes uit zwart/wit papier en prik ze vervolgens in de vorm van een kerstboom op een prikbord met de cadeaus erin natuurlijk. (via Hey Look)

hexagon_advent_01
10. Gouden DIY kalender
: Wauw, need we say more? (via Oh Happy Day)

vlaggetjes
11. Vlaggetjes met leuke opdrachten
: Leuk voor de kids. Vouw vlaggetjes en stop daar voor iedere dag een leuke to-do opdracht in voor je kinderen. Kunnen ze zich geen dag vervelen. (via Rose Hip Cards)

envelopes
12. Enveloppen kalender
: Zo simpel, maar zo mooi. Witte enveloppen kunnen heel makkelijk dienst doen als advent kalender. Hang er wat mooie ornamenten bij en je kalender is chic du freak. (via Houzz)

wcrollen
13. WC rollen als kalender
: Hoe verzin je het, een advent kalender van wc rollen. Inventief zeker en het ziet er nog tof uit ook. (via Morning Creativity)

Heb je ook zo’n toffe DIY, laat het ons zien op Instagram door ons te taggen in je foto + #hoemaakikdat