10x schattige herfst eikeltjes DIY

Je kunt de herfst het beste inluiden met een paar leuke DIY’s gemaakt van eikeltjes. Het is al midden oktober, maar de herfst is misschien wel net pas begonnen. De bladeren vallen naar beneden en de straten kleuren oranje. Een goed moment om het bos in te gaan en leuke spulletjes om mee te knutselen, zoals dennenappels, bladeren en eikeltjes.

Deze laatste kleine houten nootjes zijn perfect om de mooiste accessoires mee te maken, poppetjes en dieren van te knutselen en je kunt er zelfs drijfkaarsjes van maken. Kijk snel hieronder voor 10 van de leukste DIY’s met eikeltjes, voor jou en je kids.

10x eikeltjes DIY voor de herfst

1-acorn
1. Slinger van eikeltjes
: Verzamel een hele zak eikeltjes, schilder ze in een leuke kleur of bevestig de kapjes aan vilten bolletjes en rijg er een touwtje doorheen. Je herfstige slinger is klaar. (via Minted)

handmade-felt-acorns-on-everythingetsy-com_thumb
2. Eikeltjes maken van vilt
: Haal de kapjes van de eikeltjes af en lijm gekleurde vilten bolletje in de kapjes vast. Leuk als Herfst decoratie voor in huis of aan een slinger, zoals hierboven. (via Everything Etsy)

6a012876eb143a970c015434d26d8b970c-800wi
3. Mini uiltjes van eikeltjes
: Met eikeltjes kun je hele schattige dieren maken, zoals deze leuke uiltjes. (via Land of Nod)

floating-acorn-cap-candle
4. Herfstige drijfkaarsjes
: Je kunt ook ’volwassen’ creatieve dingen met eikeltjes maken, zoals drijfkaarsjes. Gebruik alleen de dopjes en smelt hier wat gekleurd kaarsvet en een lontje in en je drijfkaarsjes zijn klaar. (via The GunnySack)

diy_acorn_ornaments_2
5. DIY Ornamenten van eikeltjes
: Maak voor de kerst vast mooie ornamenten van bijvoorbeeld deze kleine houten nootjes. (via Say Yes)

deco-automne-diy-glands-idees-peints-couleurs-vives
6. Magneetjes DIY
: Je kunt eikeltjes om toveren in echt van alles. Plak een magneetje aan een paar eikeltjes en je koelkast krijgt meteen een herfstige update. (via Flickr)

painted-acorns
7. Hoe verf je eikeltjes
: Deze tutorial laat je zien hoe je de houten nootjes mooie kleurtjes kan geven voor een herfst palet. (via Home Stories A to Z)

img_0390
8. Eikeltjes veranderd in bootjes
: Kinderen vinden deze DIY vast de leukste. Maak van eikeltjes een bootje, laat ze drijven in een bakje water en de kids zijn de hele dag zoet. (via Lil Fish Studios)

dscf3920
9. Houten eikeltjes worden magische feeën
: Ga naar het bos, zoek wat mooie takjes, blaadjes, eikeltjes en knutsel deze magische elfjes in elkaar. (via Twig and Toadstool)

acorns05
10. Eikeltjes meel voor cupcakes
: Je kunt met eikeltjes niet alleen knutselen, maar ook koken! Stef van de Cupcakeproject laat je zien hoe je er bijvoorbeeld lekkere cupcakes van kan maken. (via Cupcakeproject)