12x coole IKEA Hacks voor in de kinderkamer

Kinderkamer meubilair is schattig, maar je wilt er niet te veel geld aan uitgeven want over een paar jaar zijn ze er alweer uitgegroeid. IKEA meubels en accessoires zijn betaalbaar, dus je hoeft je niet schuldig te voelen, en met slechts een beetje tijd, wat verf en veel creativiteit kun je saaie meubels veranderen in eyecatchers voor de kinderen.  

Van kleurrijke kasten tot poppenhuizen, design tafeltjes en geinige konijnen krukjes, hier zijn 12 toffe IKEA hacks voor de kinderkamer, waar jouw kids zeker blij van worden.

12x IKEA Hacks voor in de kinderkamer

1-ikea-hack
1. Kast met bank
: Een IKEA boekenkast, kledingkast en lades maken één leuke plek om te zitten, lezen en je spullen in op te bergen. Ideaal voor in de kinderkamer. (via Avenue Lifestyle)

2-ikea-hack
2. IKEA Kallax hack
: Met de Kallax boekenkast kun je zoveel leuke dingen doen. En sommige zijn eenvoudiger dan anderen. Vervang bijvoorbeeld alleen de knoppen voor een geiniger exemplaar zoals deze grote houten druppels. (via little look)

3-ikea-hack
3. IKEA PS 2012 pastel hack
: Wauw! Deze  kast is met een likje verf en wat vrolijke deurknopjes omgetoverd in een prachtige kast voor in de kinderkamer. (via mini-mansion)

Bespaar Continu NL

4-ikea-hack
4. IKEA hack konijnenkrukje
: Zaag de rugleuning van het houten stoeltje in een paar konijnenoren. Vergt wel wat precisiewerk en creativiteit. Maar hoe schattig zijn de stoeltjes! (via @iambellan)

5-ikea-hack
5. IKEA Ivar met bergen
: Met de houten IKEA Ivar kast kun je vele kanten op, maar alleen een paar leuke figuren erop schilderen is eigenlijk al genoeg. Kijk maar naar deze mooie bergen. (via @willieandmillie)

6-ikea-hack
6. IKEA kruidenrekjes worden boekenkast/kledingrek
: Zo makkelijk, maar je moet er maar op komen. De houten kruidenrekjes van de IKEA verander je in no time in een boekenplankje en draai je ze om dan doen ze goed dienst als kapstok en schoenenplankje. (via @sweet.tumb)

7-ikea-hack
7. IKEA krukjes met gezichtje
: IKEA Frosta hack. Schilder een paar leuke gezichtjes op de krukjes en geef ze gekleurde sokjes aan. Super leuk voor in de kinderkamer. (via @kreativakarin)

8-ikea-hack
8. Behang op krukjes
: Schilder het IKEA Bekväm krukje in een vrolijke kleur en plak op de tredes een leuk behangetje. Klaar is je IKEA hack. (via This little street)

9-ikea-hack
9. Poppenhuis van Kallax kast
: Weer zo’n leuke hack met de Kallax boekenkast. Plak een huis van behang op de muur en zet de kast er voor. Plak in elk hokje een ander printje tegen de achterkant en je poppenhuis is klaar. (via Zowieso)

10-ikea-hack
10. Boekenkast met getapete streepjes
: Voor deze IKEA hack heb je wel wat geduld nodig, maar dan heb je ook wel een echte eyecatcher in je huis staan! (via Mama.nu)

11-ikea-hack
11. IKEA PS 2012 met houten kralen
: Zo mooi, deze kast is met een paar pastel kleuren en kralenkettingen veranderd in een prachtexemplaar. (via Blogg Skonahem)

12-ikea-hack
12. Poppenhuis met tape
: Origineel zeg! Maak met tape een huisjesvorm op de muur en hang er een aantal kleine kastjes in. Tadá, je eigen poppenhuis. (via Mommo Design)

Heb jij ook zo’n leuke IKEA hack? Deel hem met ons op Instagram door ons in je foto te taggen + #hoemaakikdat.