11x de mooiste DIY trappen in huis

Wil jij jouw trap wel eens in een ander jasje steken, maar wil je er niet te veel geld aan uitgeven? Dan hebben wij 11 toffe tips om de mooiste DIY trappen te maken. 

Upgrade je trap bijvoorbeeld met een vrolijk kleurtje. Schilder de hele trap inclusief leuning in een zachte kleur en je hal krijgt meteen een frisse look. Of koop een set mooie tegeltjes. Ga voor een mooie Oosterse look, of kies voor een mooie pastel kleur en plak ze op de zijkant van je traptreden. Dit kun je ook met overgebleven rolletjes behang doen. Maak een statement trap die er vanaf onderaan uitziet als een schilderij of kies voor verschillende printjes.  Het klinkt oldschool, maar een toffe loper op je trap is weer helemaal terug. Kies er wel eentje in een modern printje. Meer ideeën voor DIY trappen vind je hieronder. Laat je inspireren!

11x de mooiste DIY trappen in huis


1. Ombre: Heb je ooit zo’n mooie trap gezien? Het is even zoeken om de goede kleuren bij elkaar te krijgen, maar wanneer de trap eenmaal klaar is dan is het een echte eyecatcher in je huis. (via Realsimple)


2.  Lieve woorden: Schrijf mooie woorden op je trap en iedere gast die naar boven loopt wordt blij. (via Yes please blog)


3. Nummers: Een grappig accent zijn de nummers op deze traptreden. Weet je precies hoeveel trappen je per dag loopt. (via Designertrapped)


4. Donker en hout: Het lijkt wel een trap in een hotel. Kleur de hele trap donker, maar laat de bovenkant van de treden gewoon hout. Erg stijlvol. (via Anderson and grant)


5. Doorschijnende trap: Oke deze trap is iets minder makkelijk zelf te maken, maar wel erg tof om te zien dat een trap niet altijd van hout moet zijn. (via Inside out)


6. Loper: Het klinkt ouderwets, een loper op de trap, maar het kan heel erg tof zijn. Kies wel voor een modern stofje, zoals deze met streepjes. (via bloglovin)


7. Behang: Je kan behang ook gebruiken op je trap, zoals te zien is op de foto. Zo mooi en origineel.  (via Homedeco)


8. Pastel kleurtje: Heb je een witte hal die wel een vrolijk kleurtje kan gebruiken? Schilder dan je hele trap in een mooie pastel kleur, zoals deze zachte groen kleur. Het geeft je hal meteen een oppepper. (via Homedeco)


10.  Loper van verf: Wil je een loper, maar kun je geen mooie stof vinden? Je kunt een loper ook maken met een mooie kleur verf. (via Homedeco)


11. DIY trappen van OSB-panelen: Hij lijkt niet af, maar is het wel. Dit is onze persoonlijke favoriet. Heel simpel te maken en origineel. (via Showhome)

Heb je ook zo’n toffe DIY, laat het ons zien op Instagram door ons te taggen in je foto.