11 x creatieve muren diy

Omdat het herfstseizoen is aangebroken en alle nieuwe verfkleuren en soorten behang weer in de bouwmarkten liggen, kunnen we niet anders dan ons eigen huis ook onder handen nemen. Je interieur snel een trendy make-over geven kan heel simpel door één van je muren (of allemaal) een creatieve en originele touch te geven. 

Met deze 11 diy muren maak jij de blits (ja dat woord bestaat nog) bij al jouw vrienden. Schuif je meubels aan de kant en haal je inner Martha Stewart tevoorschijn, want binnen no-time, sommigen duren iets langer, heb jij een eyecather in je huis.

1. Muurtip: Stijllijsten

Voor een klassieke look maak je op je muur een asymmetrisch vakkenpatroon met stijllijsten. Zitten te lijsten gemonteerd, dan schilder je alles één kleur.  Chique toch? ( via Karwei )

8975783297054

2. Muurtip: Ombre

Voor dit dromerige effect heb je nodig: twee kleuren verf, een kwast, een rol, een spons en een plantenspuit. Kies de kleur die je zelf wilt en check de simpele how to op Karwei.

8975783165982

3. Muurtip: De wereld op de muur

De hele wereld op 1 muur? Dat kan! Heb jij ook zo’n mooie bakstenen muur in huis, schilder dan heel makkelijk met behulp van een foto projector ( beamer ) de wereld op de muur. ( via Classy Clutter )

diy-faux-brick-wall-map-14

4. Muurtip: Muur met stippen

Met wat zelfklevend papier in goud of een andere toffe kleur geef je je muur heel simpel ene make-over in een paar uurtjes. Knip stippen uit het papier en plak ze op de muur. Of je ze random op de muur plakt of in een bepaald patroon is aan jou. ( via Taylormadecreates )

img_8248-1024x682

5. Muurtip: Vakkenwand van hout 

Het lijkt een beetje op de stijllijsten muur, maar deze heeft een iets meer gedurfde look. Kies eerst een toffe kleur op de muur. Laat nu latjes van jou favoriete houtsoort zagen op jouw gewenste dikte en lengte en spijker ze op de muur. ( via Karwei )

8975828418590

6. Muurtip: De helft

Schilder de onderste helft van je muur in een andere kleur en je interieur krijgt met een minimale inspanning een heel andere look.  ( via Craftifair )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Muurtip: Gekleurde vlakken

Dit is even een karweitje. Maak verschillende vlakken op je wand met washi tape. Schilder nu de vlakken in de verschillende kleuren. Haal het washi tape eraf als er een aantal vlakken droog zijn en schilder nu de overige, zodat er geen witte strepen op de muur komen waar het tape heeft gezeten. Voor een rustig effect gebruik je kleuren in eenzelfde koele of warme tint. ( via Murals Wallpaper )

76c46cbb1e9b2842cfe235719bc65cdc

8. Muurtip: Afgeraffeld

Houd je net als ik van een casual interieur dan is dit iets voor jou! Schilder de onderste helft van je muur in een andere kleur, maar maak geen mooie rechte lijn, laat de kwast patronen gewoon aflopen aan de bovenkant. ( via Apartcablog )

a-part-ca-j-ai-envie-83

9. Muurtip: Typografisch behang

Witte muur? Schrijf een paar mooie woorden of teksten erop met een zwarte stift. Ook leuk: laat je bezoekers een mooie tekst op de muur kladderen.  ( via VTwonen )

typografisch-behang-zelf-maken

10. Muurtip: Kunstbehang

Houd jij van kunst in je interieur? Dan wordt je heel blij dat je tegenwoordig bekende kunstwerken op behang kunt laten drukken en je hele muur ermee kunt behangen. ( via VTwonen)

behang-rijksmuseum-diy

11. Muurtip: Patroon met washi tape

We love washi tape! Deze muur maak je heel simpel door tape op de muur te plakken in een bepaald patroon. Schilder nu met één kleur over de tape heen zodat je hele muur de kleur heeft. Haal de washi tape weg, wanner de verf droog is en tadá! ( via Karwei )

8975783362590

Volg How to Make op Instagram voor meer creatieve DIY ideeën!