10x originele DIY kerstbomen

Een echte kerstboom of een nepperd. Een paar kleine DIY kerstbomen van plankjes hout of eentje van roze plastic. Je kunt het zo gek niet bedenken. Kerstbomen zijn er in alle soorten en maten, maar wil je eens echt wat anders dan anders, maak hem dan zelf. Lekker origineel. Een boom van pompoms bijvoorbeeld of eentje van koffiefilters, wie bedenkt het. Hang hem aan het plafond wat ons betreft.

Leef je uit en laat je inspireren door de volgende 10 alternatieve en heel unieke DIY kerstbomen.

10x DIY kerstbomen die je zeker wilt maken

f9bde1d4732892b220138b8229218f41
1. Kerstboom van groene dennentakken
: Wel de heerlijke geur van dennentakken, niet de ruimte kwijt die de kerstboom altijd inneemt. Deze hang je namelijk gewoon aan de muur. Kerstballen erin en een emmer met cadeautjes eronder. (via Lowes)

diy-honeycomb-christmas-tree
3. Kleurrijke papieren honingraatbollen kerstboom
: Leuk voor op de kinderkamer met al die leuke kleurtjes of kies voor 1 kleur, zoals mintgroen of misschien zelfs grijs. Pas de kleuren aan aan je interieur en je hebt ala minute een DIY kerstboom in huis. (via Studio DIY)

diy-mini-wood-christmas-trees12
3. Mini houten kerstbomen
: Wauw, deze drie mini kerstbomen zijn zo chic. Deze mogen zeker de plek in nemen van de goeie heerlijk ruikende dennenboom. (via Homey oh my)

vintage-paper-book-tree
4. Papieren kerstboom
: Stapel wat geverfde Prigles bussen op elkaar en scheur wat bladzijden uit een paar oude boeken (kringloop). Lijm de bussen op elkaar en plak de bladzijden eraan, van onder naar boven en van grote vellen naar kleine stukjes papier. Tadá! (via Flickr)

christmas-tree-mobile
5. Hangende kerstboom
: Weer eens iets anders. Deze kerstboom mobile hang je aan het plafond. Mooi met verschillende kleuren groen geverfde ijsstokjes of probeer het ook eens met kerstballen. (via Couchelo)

diy-egg-carton-christmas-tree
6. Kerstboom van eierdozen
: Heel creatief, deze kerstboom van eierdozen. Geduld is wel nodig.(via DIY and Crafts)

dsc_1189_thumb-25255b1-25255d
7. IJsstokjes kerstboom
: Wie heeft er niet honderd van die ijsstokjes liggen die je al die tijd hebt gespaard omdat je er vast wel iets van kunt maken. En ja hoor, de tijd is eindelijke daar, want je kunt er namelijk deze leuke DIY kerstboompjes van maken. (via Living with Punks)

christmas-tree-made-of-books
8. Kerstboom van stapel boeken
: Gek op boeken? Stapel deze dan in de vorm van een kerstboom en hang er als laatste lampjes omheen en plaats er een mooie piek op. Tip: ook leuk met tijdschriften! (via Very Merry Vintage Style)

pallet-christmas-tree
9. Houten palet kerstboom
: Heb je nog oude pallets? Maak er dan deze DIY kerstboom van! Schilder er met wit of groene verf een kerstboom op en spijker er allemaal leuke kerstballen en andere ornamenten aan. (via Affir maison)

hario-boom7401
10. Kerstboom van koffiefilters
: Ben je net zo gek op koffie als de meiden achter het blog Koffiefilters, dan is deze kerstboom op je lijf geschreven! (via De Koffiefilters)

Volg ons op Instagram en tag How to Make in jouw eigen DIY’s + #htmcreabea.