10x knutselen met een wc rol

Wc-rollen zijn misschien wel het leukste en makkelijkste materiaal om mee te knutselen. Je hebt er altijd wel een paar liggen (nooit meer weggooien vanaf nu) en je recycled er je huishoudelijke afval materiaal mee. Van een armband met een papegaai tot een magisch kroontje en pompoms, met en van wc-rollen kun je de leukste DIY’s maken voor kinderen. En voor jezelf? Maak een mooi kunstwerk voor op je muur of zo’n toffe pennenbak. 

Scroll door de onderstaande 10 DIY’s gemaakt van wc-rollen en maak samen met je kids de leukste figuren en coolste speelgoed.

10x DIY projecten met een wc rol

juego-canicas-murmel-spiel-kinder-nin%cc%83os-tp-rolls-klopapierrollen-rollos-papel-higienico-kids-game-marble-recyclar
1. Knikkerspel
: Verzamel een stuk of 10 wc-rollen en knip een vierkantje uit de onderkanten van de rollen. Schilder de wc-rollen in een leuke kleur en schrijf er cijfers op met een stift. Klaar. (via Elhadadepapel)

serpiente-rollo-carton-papel-higienico-paper-tube-snake
2. Slangen
: Deze slangen zijn zo leuk. Schilder de wc-rollen in een leuke kleur, laat het drogen en knip er de slag uit. Plak er grote ogen op en je kunt er lekker mee spelen. (via Papelisimo)

full_113967_2f2016-04-16-224133-image
3. Unicorn
: Yes please. Hoe tof is deze regenboog unicorn gemaakt van een simpele wc-rol en gekleurd vloeipapier. (via Cut out and keep)

diy-pencil-holder-with-toilet-paper-rolls-and-paper-towel-rolls
4. Post en pennenhouder
: Handig voor op je bureau. Deze pennenbak/postbakje maak je heel simpel van een paar wc rollen en Pringles bussen op elkaar gestapeld. (via My DIY tips)

Bespaar Continu NL

perfect-parakeets
5. Papegaai armband
: Zo kunnen de kids dierentuin spelen, gewoon in huis. Deze papegaaien maak je namelijk van een wc-rol en wat veertjes. De pootjes maak je van chenille draad zodat je hem om je pols kunt doen. (via Pop Goes the Page)

princesscrown11
6. Kroontje
: Tape en wc-rollen, dat is alles wat je nodig hebt voor deze coole kroontjes. (via Craft and Creativity)

diy-valentines-pillow-boxes-21
7. Cadeau doosjes
: Dit is nog eens een leuke cadeau verpakking! (via Practically Functional)

img_8324
8. Stempel
: Met wc-rollen kun je ook hele toffe stempels maken. Vouw ze in figuurtjes en doe er verf op. Je stempels zijn zo gemaakt. (via Mama Papa Bubba)

make-pom-poms-with-toilet-paper-rolls
9. Pompoms
: Je kunt ook met behulp van een wc-rol toffe dingen maken, zoals deze pompoms. (via Red Brolly)

549702603b3d6bff0c30c0c9202d01c7
10. Kunst
: Wauw! Dit willen wij zeker aan de muur hebben. Je moet er eve geduld voor hebben en heel wat wc-rollen, maar dan heb je ook wel een uniek kunstwerk. (via Centophobe)

Wil je meer leuke DIY’s kennen? Like ons op Facebook, en volg ons op Pinterest en Instagram