10x fotografietips die iedereen moet weten

Wat het belangrijkste is voor het maken van een perfecte foto? Goed licht. Maar als je niet beschikt over een professioneel verlichte studio, kan dat een echte uitdaging zijn! We staan op stoelen, liggen op de grond, verrekken onze nek en staan in de meest onnatuurlijke poses om die ene perfecte lunch foto vast te leggen of die mooie nieuwe schoenen.

Gedoe? Dat is het zeker. Maar vanaf nu niet meer, want met deze 10 tips maak je in no time van je tafel een top fotografie studio, zonder heel veel geld uit te geven aan dure apparatuur.

10x fotografietips voor de beste thuisstudio

1-foto
1. Natuurlijk licht
: Het beste licht is hetgeen dat door je raam naar binnen valt. Gebruik nooit je flitser. Vind de beste plek in je huis met het meeste licht, ook al is dat in je keuken of badkamer en maak daar voortaan je foto’s. (via Food Woolf)

2foto
2. Fake It
: De meest nuttige en goedkope gadget dat je kunt krijgen is een opvouwbare bounce reflector. Dit zorgt ervoor dat alle donkere gebieden van je shot lichter worden. Zorg dat iemand het vasthoudt of dat je hem neerzet met grote klemmen. (via Celebrate Creativity)

3foto
3. Makkelijke achtergronden
: Een rol met wit papier of een groot stuk wit foambord werkt brilliant als achtergrond. (via Design Eat Repeat)

4foto
4. Zacht licht
: Natuurlijk licht is altijd mooi, maar het doet niet altijd wat je wilt. Kleine stukjes geknipt uit een foambord of reflecterende materialen zoals een spiegel of aluminiumfolie helpen om het licht te krijgen waar je het wilt hebben. Spiegels en zaklampen kunnen je ook helpen om meer licht te krijgen. (via Food Woolf)

5foto
5. Werk met je hoeken
: Maak je foto vanuit een 90 graden hoek, of vanaf boven of een ander perspectief. Dit kan ineens een heel andere foto opleveren. (via Food Woolf)

6foto
6. Componeer het
: Zet je spullen een paar keer op een andere manier neer, zodat je kunt kiezen uit meerdere foto’s. Haal items weg en fotografeer uit verschillende hoeken. Speel met de styling. (via Sweet Paul)

7foto
7. Wees creatief
: Gebruik huishoudelijke items, zoals theedoeken of bakpapier, witte handdoeken, witte houten planken of gewoon wit papier om de mooiste achtergronden te creëeren. (via Pinch of Yum)

8foto
8. Van dichtbij
: Het maakt net uit wat je fotografeert, fotografeer van zo dichtbij mogelijk. Van een afstand lijkt je taart mwah, maar zoom je in dan ziet het er ineens uit als een masterpiece. (via Design Eat Repeat)

9foto
9. Voeg een styling attribuut bij
: De truc is om je shot zo moeiteloos mogelijk te laten lijken, alsof je toevallig op dit prachtige object stuitte en de verlichting toevallig perfect bleek te zijn. Het toevoegen van een aantal bloemen, glazen, kaarsen of sieraden kan de foto meer realistisch doen lijken, maar nog steeds aantrekkelijk. (via A Beach Cottage)

10foto
10. Ken je instellingen
: Leer de instellingen op je camera kennen, zodat je je foto kunt aanpassen aan een groter diafragma, die je foto scherptediepte geeft, een wazige gloed. Dit is handig bij het fotograferen van bijvoorbeeld voedsel, dat er het meeste aantrekkelijk uit ziet als slechts op een deel gefocust is. 
(via Dinner With Julie)

Meer Tech nieuwtjes en tips? Like ons op Facebook of klik hier